Няма основание да минаваме към следващ етап на въвеждане на

...
Няма основание да минаваме към следващ етап на въвеждане на
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Няма основание за затягане на противоепидемичните мерки

" Няма съображение да минаваме към идващ стадий на въвеждане на противоепидемични ограничения. 14-дневната заболяемост се движи приблизително за страната в границите на 320 - 330 на 100 хиляди души население. Не може да се приказва за иден локдаун ", съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" В продължение на седмица-две имаше известно задържане по повод броя на новодиагностицираните с COVID-19. Към днешна дата отчитаме увеличение на новите случаи, изключително в някои области. Там може да се мисли за въвеждане на местни ограничения ", добави той, като сподели, че България не е изключение, защото четвъртата вълна на пандемията обгръща Централна и Източна Европа.

" Очаквам през октомври всички балкански страни да доближат пиковите стойности на разпространяване на COVID-19 за тази вълна. От май до септември процентът на умрелите имунизирани е 0.7. Това значи, че имунизациите правят своята работа. Не може да се приказва за ваксинален пробив, когато имаме поради % на инфектираните имунизирани, тъй като доста от тези хора схващат, че са позитивни за вируса, правейки си проучване, а не тъй като имат признаци ", разяснява той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР