Няма още нищо финализирано в преговорите за коалиция между Продължаваме

...
Няма още нищо финализирано в преговорите за коалиция между Продължаваме
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма още нищо финализирано в преговорите за коалиция между ПП и ДБ

" Няма още нищо финализирано в договарянията за коалиция сред " Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) за явяване на предварителния избор. "

Това заяви в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Целта сега е в границите на договарянията по най-прагматичен метод да забележим допустимо ли е да създадем структура, която да отговори на въпроса по какъв начин ще се ръководи страната, по какъв начин ще се реформира. Дали ще продължим тази обстановка, в която политическите сили групово отхвърлят да носят отговорност за ръководството на страната и я оставят на президента. На него му харесва тази работа и дава мандатите на себе си ", добави Иванов.

" Трябва да излезем от това състояние на нещата. Ще търсим оптималния вид да дадем отговор да формираме предизборни и следизборни конфигурации, които могат да дадат ясна вероятност на жителите да гласоподават за демократично ръководство. Дали ще реализира болшинство или не, зависи от гласоподавателите. Водим договаряния с “Продължаваме промяната” и в тях ще се откри кои са най-хубавите варианти. Няма нищо финализирано, дано да изчакаме процесите да се завършват ", посочи съпредседателят на " Демократична България ".

" Определени неща би трябвало да се случат преди предизборната акция. След нея се вършат избрани разбори на база, на които се търсят следизборни конфигурации в завсимост от резултатите. На този стадий ще забележим по какъв начин ще се конструират връзките с “Продължаваме промяната”, с които имаме най-голяма стратегическа непосредственост ", добави още Христо Иванов.

" Надявам се, че политиците, гласоподавателите ще разберем, че страната не може да продължи да обитава в положение на неуправляемост и " възникващ безусловно от храстите полупрезидентски режим ", съобщи съпредседателят на " Демократична България ".

" За Демократична България най-важният политически лакмус ще бъде процедурата, която урежда контрола над основния прокурор. Защото фундаменталният въпрос на политическото разделяне е точно този въпрос - да се носи от основния прокурор отговорност пред същински неутрални органи ", уточни Христо Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР