Няма опасност за населението на видинското село Иново. Това стана

...
Няма опасност за населението на видинското село Иново. Това стана
Коментари Харесай

Главен комисар Николай Николов: В страната никъде няма критична ситуация, няма застрашени човешки животи

Няма заплаха за популацията на видинското село Иново. Това стана ясно след съвещание на Кризисния щаб в селото, където в неделя водите на р. Делейнска пробиха дигата при корекцията й и наводниха аграрни площи, оповестява вътрешното министерство. Главен  комисар Николов  даде доста висока оценка на взаимните дейности с локалната и регионалната власт. Очакванията са до два-три дни водата от земеделските площи да се оттече.
 mvr2  mvr
По думите му, при нужда има подготвеност за създаване на насипна дига с инертни материали преди селото. Заедно с него на място бяха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, регионалният шеф на Видин Албена Георгиева, изпълнителният шеф на „ Напоителни системи ” Снежина Динева и кметът на Видин Огнян Ценков. По мотив обстановката с язовир „ Рогозен 1 “ в община Хайредин, област Враца, основен комисар Николай Николов осведоми, че аварийно-ремонтните работи не престават, инсталирани са част от сифоните на оборудването и водата се източва.

С превантивна цел непрекъснато се следят сериозните сектори. Допълнителни ограничения ще са нужни по горното течение на река Росица и река Янтра, заради предстоящите интензивни превалявания. Като цяло обстановката в страната е спокойна, сподели в  умозаключение основен комисар Николай Николов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР