Няма опасност за енергийната сигурност на страната ни заради спряната

...
Няма опасност за енергийната сигурност на страната ни заради спряната
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Спряната сделка за ЧЕЗ не застрашава енергийната сигурност

Няма заплаха за енергийната сигурност на страната ни поради спряната договорка за придобиване на ЧЕЗ от страна на " Инерком ". Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” енергийният министър Теменужка Петкова .

До завършване на договорката ЧЕЗ е притежател на активите и предстои на надзор и наказания, в случай че не извършват уговорките си, посочи тя.

По думите й изрично не може да се приказва за българо-чешка война поради прекъсването от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на две основни огромни покупко-продажби – за ЧЕЗ и за Нова телевизия.

Тя още веднъж удостовери, че познава от дълго време притежателя на „ Инерком” – Гинка Върбакова . Не се е чувала с нея и не знае по какъв начин счита да работи след решението на Комисия за защита на конкуренцията.

Относно ултиматума към президента Румен Радев министърът на енергетиката посочи, че от ГЕРБ са поискали от него доказателство за събрани от служебното държавно управление вземания за 1,6 милиарда лева, тъй като тази сума звучи необикновено.

За три месеца няма по какъв начин едно служебно държавно управление да направи такива чудеса от смелост, разяснява Петкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР