Няма опасност в Плевен да бъде въведен воден режим като

...
Няма опасност в Плевен да бъде въведен воден режим като
Коментари Харесай

Управителят на ВиК – Плевен: 100 литра в секунда не ни стигат, за да отменим водния режим

„ Няма заплаха в Плевен да бъде въведен воден режим като в Перник. Само още 100-тина литра в секунда ни трябват, с цел да се възстановява водоподаването. Проблемът идва от Водоснабдителна група „ Черни Осъм “, която е в Ловешко - там водните количества са намалели доста и по тази причина има режим и при нас. “ Това съобщи за Actualno.com инж. Митко Спасов, шеф на ВиК – Плевен.
Той добави, че водният режим в Плевен е единствено нощен – от 00,00 ч. до 5,00 ч. За два дни преди седмица е имало прекъсване на водата и в следобедните часове – от 14,00 до 17,00, само че то е анулирано.
„ Докато не завали, няма да се възвърне естественото подаване на питейна вода в Плевен. Такова засушаване се получава циклично на 3-4 години. Решението е да се построи язовир на река Черни Осъм горе в планината. Строителството му беше почнало преди много години, само че по-късно е спряно. Не знам какъв брой пари трябват за завършването му – не зависи от мен.
За Плевен имаме и други водоизточници, които работят обикновено. Просто малко не ни доближава – още 100 литра в секунда “, сподели още инж. Спасов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР