Няма опасност софиянци да останат без парно заради задълженията на

...
Няма опасност софиянци да останат без парно заради задълженията на
Коментари Харесай

В СОС убедени, че Булгаргаз няма да спре кранчето с газа

Няма заплаха софиянци да останат без парно поради отговорностите на " Топлофикация ". В това увери ръководителят на СОС Георги Георгиев на брифинг в понеделник. Той не счита, че " Булгаргаз " ще спре подаването на газ към " Топлофикация " - София и се надява на по-топла развръзка.

По думите му занапред обаче отговорностите на сдружението ще порастват, защото не се взимат ограничения .

" Проблемът е, че не беше чут гласът ни за механизма за отплата. Беше изпусната опцията навреме да се подхващат ограничения за обезщетения на " Топлофикация ", изясни Георгиев следващата колизия сред сдружението. Едно прекъсване ще наруши енергийната система на страната.

А и не би трябвало да се не помни обществената функционалност, която сдружението " Топлофикация - София " извършва. Самото сдружение си обслужвало дълга регулярно .

Георгиев е уверен, че е било нужно да се провиснал обезщетения на сдружението, както на целия частен бранш . Заводът, благосъстоятелност на всички софиянци, не би трябвало да се дискриминира от Министерски съвет, уверен е Георгиев. Той приканва министъра на енергетиката да не прави предизборна акция на Румен Радев, а да работи в интерес на софиянци: Да прояви повече разсъдък, както се изрази Георги Георгиев и попита: " Има ли някой отпред на страната ? "

Заводът създава топлинна сила и не се зарежда с ток, който нараства, а на газ, който също нараства . Питаме редно ли е над 20 дни от " Московска " до " Дондуков " да не се реализира връзка ", добави той.

Срещали и цялостен отвод от страна на " Булгаргаз " да се водят някакви диалози .

Да не се удря по самара, а по магарето , прикани и общинският консултант Прошко Прошков, който увери, че " Топлофикация - София " е свила разноските си до минимума да заплаща само за газ и заплати на чиновниците си .

По-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия шефът на БЕХ Валентин Николов увери, че холдингът е подготвен за следващ път да изкупи дълга на столичната топлофикация .

Валентин Николов изрази опасения, че в случай че не бъде позволен генерално казусът с хроничното задължаване на столичната Топлофикация, единствено след няколко месеца ще се озовем в същата обстановка. Решението през днешния ден би било единствено палиативно.

Той адресира казуса към Столичния общински съвет .

По думите на Николов нужни са вложения в столичната топлофикация, тъй че тя да може да си извършва уговорките. Друг вид е собствеността на " Топлофикация ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР