Няма опасност от ново възпламеняване на регионалното депо за отпадъци

...
Няма опасност от ново възпламеняване на регионалното депо за отпадъци
Коментари Харесай

След пожара в депо за отпадъци край Враца: Има ли опасност от ново възпламеняване?

Няма заплаха от ново възпламеняване на районното хранилище за боклуци край Враца след вчерашния пожар, оповестиха от управата на обекта.

Снимка: bTV

Огънят беше обхванал към 10 декара от най-старата част на депото, която към този момент не се употребява и следва да се рекултивира.

Около 100 души и техника на пожарната, общината, както и техника на локални строителни компании участваха в гасенето.

В нито един миг трите мобилни станции не са отчели превишаване на нормите на замърсяване на въздуха, макар гъстия пушек и неприятната миризма, които се носеха към Враца и прилежащи села.

 Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна Тази събота и неделя 3 мин. Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Ники Кънчев за Кирил Маричков: Тръгна си един от патриарсите на българската рок музика Тази събота и неделя 4 мин. Ники Кънчев за Кирил Маричков: Тръгна си един от патриарсите на българската рок музика  „ Вълната беше отливна и това ни избави “: Българка с роман от първо лице за урагана „ Милтън “ Светът 3 мин. „ Вълната беше отливна и това ни избави “: Българка с роман от първо лице за урагана „ Милтън “  Музикантът Кирил Маричков умря при случай България 8 мин. Музикантът Кирил Маричков умря при случай  Разследват служител на реда, блудствал с 15-годишно момиче България 2 мин. Разследват служител на реда, блудствал с 15-годишно момиче  Земетресение до Симитли България 1 мин. Земетресение до Симитли  Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна Тази събота и неделя 3 мин. Иван Лечев пред bTV: Никой не беше задоволително покрай Маричков, когато падна  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Ники Кънчев за Кирил Маричков: Тръгна си един от патриарсите на българската рок музика Тази събота и неделя 4 мин. Ники Кънчев за Кирил Маричков: Тръгна си един от патриарсите на българската рок музика  „ Вълната беше отливна и това ни избави “: Българка с роман от първо лице за урагана „ Милтън “ Светът 3 мин. „ Вълната беше отливна и това ни избави “: Българка с роман от първо лице за урагана „ Милтън “  Музикантът Кирил Маричков умря при случай България 8 мин. Музикантът Кирил Маричков умря при случай  Разследват служител на реда, блудствал с 15-годишно момиче България 2 мин. Разследват служител на реда, блудствал с 15-годишно момиче  Земетресение до Симитли България 1 мин. Земетресение до Симитли

На място бяха изпратени няколко екипа на пожарната

От Общината предизвестиха жители и образователни заведения да затварят прозорците на постройките и по опция да не се излиза на открито.

Снимка: bTV

Предстои да се обясни повода за пожара, само че по предварителна информация евентуално става дума за самовъзпламенили се субстанции, които се отделят при гниенето на отпадъците.

Пожарни екипи ще дежурят и през почивните дни в региона на депото.

Осигурена е техника, която да засипва с пръст тлеещите сектори

Същото хранилище за боклуци пламтя и през август. Тогава повода бяха високите температури.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР