Няма окончателна обработка на резултатите от изборите за президент и

...
Няма окончателна обработка на резултатите от изборите за президент и
Коментари Харесай

ЦИК чака два района за окончателните данни на президентските избори

Няма дефинитивна обработка на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент, защото към момента не е направено повторното въвеждане на данните от Пловдив-град и Пловдив-област. Без двата региона на Пловдив всичко друго е готово. Това разгласи представителят на ЦИК Цветозар Томов уточни, че Комисията прави разбора върху към този момент пристигналите данни, като той е завършен за резултатите от изборите отвън страната.

" Ако в границите на днешния ден се разгласят резултатите от президентските избори, ще има задоволително време за разпространяването на машините. По-сериозно терзание за ЦИК основава превозването им отвън страната, само че подготовката тече в цялостен ход. Ключовият миг е да се вземе публично решение за изборните резултати, което ще се случи довечера, колкото и късно да бъде ", акцентира Цветозар Томов.
Цветозар Томов срещу броенето на контролните разписки от машините
" Аз съм твърдо срещу решението за преброяване на разписките от машините за гласоподаване. Това е риск за изборния развой ". Това сподели пред БНР Ц...

Той увери, че ЦИК ще опита допустимо най-рано да разгласява данни от изборите за президент и вицепрезидент, с цел да обезпечи повече време за логистиката и организацията на втория тур. ЦИК няма нито морално, нито юридическо съображение да издаде нужните документи да се реализира логистиката за машините за втория тур, преди да бъдат оповестени резултатите от президентските избори.

" Изборите 2 в 1 протекоха умерено, без особени проблеми с машинното гласоподаване. Общият брой на машините с недостатък са под 100. Резултатите, които сега са на страницата на ЦИК няма да претърпят основни промени ", сигурен е Томов.

Той увери, че всички дефектни машини ще бъдат сменени или ремонтирани, в случай че подмяната значи да се смени подробност или модул на машината. Поправките ще бъдат направени единствено в закупените машини в контракта сред ЦИК и „ Сиела Норма “, няма да бъдат употребявани импортираните в допълнение машини никога. " Ако стане по този начин, че наличните свободни машини не са задоволителни да се правят всички ремонти за втори тур, е допустимо да се вземе решение в някаква дребна част от секциите с две машини да се изтегли едната ", изясни Томов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР