Няма официално постъпило нито едно предложение за бъдещ председател на

...
Няма официално постъпило нито едно предложение за бъдещ председател на
Коментари Харесай

Цацаров не е номиниран за шеф на Антикорупцията, но отговаря на изискванията

Няма публично постъпило нито едно предложение за предстоящ ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Това сподели в коридорите на Народното събрание Борис Ячев, ръководител на парламентарната комисия за битка с корупцията. По мотив появили се изявления, че основният прокурор ще огласи КПКОНПИ, депутатът от НФСБ разясни, че Сотир Цацаров дава отговор на условията.

Той не е взел участие в договаряния кой да оглави комисията и не знае такива да са провеждани.

Крайният период за постъпване на оферти е другата сряда. По думите на Ачев обикновено е най-голямата партия да излъчи претендент. На този стадий не сме обсъждали кандидатура и имена, съобщи Ячев.

Освен това претендентът за ръководител на Антикорупционната комисия може да бъде препоръчан и единствено от обособени народни представители.

Припомняме, при започване на октомври 2019 година досегашният ръководител на КПКОНПИ, който напусна поста и се върна като прокурор - Пламен Георгиев, подава оставката си като прокурор. Георгиев заяви, че отпътува като български консул във Валенсия в средата на октомври.

Решението на Външното министерство да го назначи на поста стана ясно в средата на август. По-късно от Министерство на външните работи обясниха, че го номинирали поради владеенето му на испански език и положителната му работа с правоохранителните органи.

От Българска социалистическа партия излязоха с позиция по въпроса, в която дефинират назначението на Георгиев като насмешка.

Дни по-късно стана ясно и че българи в Испания са почнали подписка против назначението на някогашния началник на КПКОНПИ на позицията.

След като подаде оставка като началник на Антикорупционната комисия, Георгиев беше възобновен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура.

Той реши да напусне поста пристигна след абсурда с терасата на жилището му, чиито навеси в последна сметка се оказаха противозаконни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР