Няма официално искане за откриване на културния македонски център в

...
Няма официално искане за откриване на културния македонски център в
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Илко Стоянов: С откриването на културния клуб се търси провокация

Няма публично искане за разкриване на културния македонски център в Благоевград, нито за осъществяване на събития. Става въпрос за частно събитие и частен офис. Това сподели кметът на Благоевград Илко Стоянов по отношение на откриването на културен македонски център в града в " Добро утро, България " по Радио " Фокус ".

Той посочи, че сега няма напрежение по този мотив.

" Търси се провокация, от това, което виждам, тъй като се внушават лъжи и операции. От вида, че кметът бил забранил или разрешил някакво събитие, а в действителност кметът не е правил никакво такова деяние, тъй като никой не е желал от него такова деяние. Просто в някакъв частен клуб се събират някакви жители и дали ще играят карти, ще приказват или ще рецетират лирика в края на краищата няма отношение, няма официализация на никакъвто и да е културен клуб ", изясни Стоянов.

" Виждам в обществени мрежи и избрани медии е тирарижарт напълно по различен метод нещата, което значи, че няма по какъв начин да не го приема като тип провокация. То по време, в което Община Благоевград обичайно добре работи с други общини от Северна Македония. Всяка седмица има продан и те живят в доста положителни връзки. Всички са добре пристигнали, стига да не се вкарва ненавист и да не се извличат политически дивиденти ", посочи кметът.

" Който и да пристигна от РСМ ще участва в качеството си на жител, а не в ролята си, която извършва. Независимо какви политици ще дойдат, те ще посетат Благоевград в ролята си на жители от Северна Македония ", обърна внимание той.

" Надявам се и приканвам да няма напрежение. Да не се поддават благоевградчани на провокации, тъй като явно задачата на това мероприятие да стане някаква провокация, която да се употребява по-късно ", прикани Стоянов.

Габриела Георгиева
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР