Няма нужда от оптимизъм, а простоотвяра, че това е единственият

...
Няма нужда от оптимизъм, а простоотвяра, че това е единственият
Коментари Харесай

Александър Дунчев по Дарик: Шансът на държавата е да бъде сменено политическото поколение

" Няма потребност от оптимизъм, а простоотвяра, че това е единственият потребен ход на демократично мислещите хора ". ТакаАлександър Дунчев, народен представител от " Продължаваме промяната ", отговори на въпрос в " Кой приказва " по Дарикдалие оптимист за идните избори.



Александър Дунчев. Снимка:iag.bg

“Коалиции с партии от статуквото няма по какъв начин да станат. Видяхме и в 48-ото Народно заседание, че старите партии нямат предпочитание за каквато и да е смяна ”, добави той. “Философският избор за идеологията е въпрос, който се взема решение, когато страната към този момент си е стъпила на краката ”, сподели гостът в отговор на въпрос за другите идеологически основи на двете политически формирования. “В момента не сме в обстановка да се борим за хрумвания. Ние сме във война, а страната е завладяна от корумпирани фрагменти ”, добави още Дунчев.

Според депутата президентът и мафията са се окрупнили и заради тази причина потребността от демократично обединяване е безспорна. “Затова единственият късмет на България е обединяването на всички демократично мислещи хора ”, съобщи той. Според него това не е обединяване на идеология, а на философия за освобождение на страната от мафията.

Водещата Черешева насочи въпрос за “добрите сили ” в политиката, както ги назова Кирил Петков.

“Това в действителност е коренът на всички проблеми в работата на Народното събрание. Хората си мислят, че има някаква изгода от наличието ни в Народното събрание. Не, единствената изгода е да минимизираме вредите, които обединената мафия нанася върху страната ”, изясни гостът. Според него сега има 25% демократични сили в Народното събрание и 75% мафия, което прави невероятно да бъде извършена продуктивна промяна.

Споредн Дунчев тези, на които Народното събрание оказва помощ с лобистките ремонти за горите сега, ще си платят преди изборите за ново преизбиране. Той уточни като подобен планът, вкаран от " Български напредък ", за ски пистите и го свърза с името на Ковачки. “Узаконяване на сходни планове е спомагателен запас, с който да се купува или управлява избор след това ”, съобщи той.

“Това, което Демократична България и Политическа партия направиха, са дребни стъпчици напред в опазването на здравето и обществения труд, само че същинска промяна, която може да промени напълно страната, е обвързвана с правила, при които фрагментите да се избират не посредством политическа глоба, а с безусловно транспарантен конкурс ”, съобщи депутатът. Според него сега няма предпочитание за сходен тип смяна в масата от депутати, което значи, че новите избори са късмет за същинска смяна.

Водещата Черешева попита госта дали въпреки всичко е срещал отпор и от сътрудници от личната парламентарна група по тематиките за земеделския лобизъм.

“Аз съм постоянно безпределно прям и лаская, когато има причина за това, само че и подлагам на критика, когато се постанова. Има хора в " Промяната ", които са свързани със остарелия метод на мислене за консенсуси и взаимни отстъпки. По-възрастните сътрудници в партията оферират взаимни отстъпки с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ, което е остарелият метод на мислене, който не води до на никое място. Шансът на страната е да бъде заменено политическото потомство ”, изясни Дунчев.

Според него новите генерации политици са тези, които не са обременени със остарелият метод на мислене. Той уточни, че е нужно ново Народно заседание с младежи, които да поведат към промяна системата, с цел да се стигне до същинската смяна.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР