Няма нужда да споменаваме, че плодовете и зеленчуците са задължителна

...
Няма нужда да споменаваме, че плодовете и зеленчуците са задължителна
Коментари Харесай

Домати за мъжка плодовитост

Няма потребност да загатваме, че плодовете и зеленчуците са наложителна част от здравословното хранене и са ни нужни, с цел да бъдем здрави, витални и красиви. Всеки плод и зарзават има своите мощни страни, а учените не стопират с проучванията, които ни ги потвърждават.

Последното е дело на учени от Университета в Шефилд. Те организират опит, като дават на група мъже всеки ден хапче, което съдържа ликопен (основната съставна част, на която се дължи аления цвят на доматите). А резултатът е, че след три месеца те имат с 40% по-бързоподвижни сперматозоиди, които са и двойно повече като брой .

Важно конкретизиране е, че количеството ликопен, съдържащо се в таблетките, е равно на пет кутийки с домати, тъй че е мъчно да се приема всекидневно с храненията.
 Снимка 446840

Но откривателите считат, че няма никакъв проблем веществото да се набира като хранителна добавка за повишение на плодовитостта на мощния пол.

Дори да не се приема в сходни огромни дози, ликопенът още веднъж оказва удобно въздействие върху семенната течност, като усъвършенства формата, размера и подвижността на сперматозоидите . Този резултат се дължи и на антиоксидантите в доматите, които защищават семенната течност.
 Снимка 446841

А резултатът съумява да изненада даже и учените. Други преимущества на ликопена са, че понижава кръвното налягане и намалява риска от развиване на рак на простатата , написа Daily Mail.
 Какво съдържат другите цветове домати
Какво съдържат другите цветове домати

Всеки от тях носи лични изгоди за здравето ни

Доматите е най-добре да се употребяват сготвени, с цел да се извлече максимума от веществото. Доматеният сок също е опция, а на пазара към този момент могат да се намерят таблетки ликопен, които оказват позитивен резултат върху мъжката плодовитост.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР