Няма нужда да се правят извънредни анкетни комисии в Народното

...
Няма нужда да се правят извънредни анкетни комисии в Народното
Коментари Харесай

Добрев: Няма нужда да се правят извънредни анкетни комисии за ЧЕЗ


Няма потребност да се вършат изключителни анкетни комисии в Народното събрание, тъй като си има непрекъснато настоящи комисии, които се занимават с тематиката. Това съобщи Делян Добрев пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Има си Комисия по енергетика и Комисия за надзор над службите. Утре ни е първото съвещание, поканени са всички, то ще се предава директно по уеб страницата на Народното събрание “, сподели Добрев.

„ Не виждам смисъл от изключителна комисия, това ще значи единствено спомагателни разноски за Народното събрание “, съобщи Добрев.

Той изясни още, че на взаимното съвещание на Комисиите по енергетика и за надзор над службите с изключение на институциите е поканена и представителя на купувача - Гинка Върбакова. Надявам се да се отзове на утрешната среща, с цел да можем да си зададем всички въпросите, добави Добрев.

„ Притеснението ни да каним банки е, че по този метод в прочут смисъл нарушаваме и класифицирания документ от Министерски съвет, тъй като демонстрираме кои са банките. Ако Българска социалистическа партия са толкоз сигурни, че няма нищо секретно в документа - дано да го оповестят те, да кажат кои са банките, да поканят и трите банки, изброени в документа и тогава можем да ги поканим в комисия “, уточни Делян Добрев.

„ Не можем да поканим единствено една, би трябвало да поканим и трите банки. Премиерът през вчерашния ден сподели, че банките са дали писма за планове, само че има Закон за банковата загадка и съм сигурен, че Министерски ще ревизира до какъв брой документа може да се разсекрети и в случай че може - ще го разсекретят “, сподели още ръководителят на Правна комисия./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР