Няма нужда да се коментира, че тези хора, които искат

...
Няма нужда да се коментира, че тези хора, които искат
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: От къде идват парите за покупка на ЧЕЗ

Няма потребност да се разяснява, че тези хора, които желаят да купят ЧЕЗ нямат експертиза, нямат запас . От къде идват парите, запита в студиото на bTV о.р. ген. Атанас Атанасов, някогашен шеф на Националната работа за сигурност (НСС).

Припомняме, компанията, избрана за покупател на електроразпределителното сдружение за Северозападна България и София е " Инерком ", притежател на Гинка Върбакова " Инерком ".

 Кадиев: Национално изменничество е страната да партнира на
Кадиев: Национално изменничество е страната да партнира на " Инерком " в договорката за ЧЕЗ

Властта се опитвала да мотае договорката, с цел да се размине абсурдът

" Офшорките са механизъм за пране на пари. Кой желае да пере пари ", продължи с въпросите си Атанасов. Чешкото сдружение ЧЕЗ от дълго време желае да продаде бизнеса си в България. Оплакваха се, че са притискани. Тяхната работа е да си приберат парите и да напущат, разяснява претекстовете им той.

Отвсякъде изскача удостоверение, че тези, които са свързани с ЧЕЗ, са близки с премиера Бойко Борисов, съобщи генералът.

" Едно от лицата, убито в центъра на София - Тодор Толев - прочут като Бялата лисица в средите на службите, - този човек е доста непосредствен с Борисов. Този човек е уредникът на онази огромна спекулация с импулсите, където е компанията на Славчо Върбаков ", изясни ген. Атанасов.

В един миг ще продадат шалтера на електричеството на София на някой, който не може да го ръководи, притеснява се генералът. По думите му, през ЧЕЗ минават над 100 млн. лв. кеш, а на офшорките им трябват пари в кеш .

Атанасов видя несъблюдение на служебни отговорности в изказването на новоизбрания ръководител на комисията за антикорупция (Комисия за лишаване не нелегално добито имущество) Пламен Георгиев, че не е разследвал диалога сред починалият началник на митниците Ваньо Танов и премиера Бойко Борисов .

 Пламен Георгиев даде обещание съществени резултати бързо
Пламен Георгиев даде обещание съществени резултати бързо

Според Георгиев няма нарушавания по делото за Мишо Бирата и Ваньо Танов

" Не е разследвал - този човек трябваше да му образувал инспекция. Успешно е прикрил премиера Борисов при явни обстоятелства на нарушаване, осъществено от негова страна! Това ли му е сполучливото ", възмути се Атанасов.

Атанасов дефинира излизането на Движение " България на жителите " (ДБГ) от Реформаторския блок като съответно деяние. " Патерицата на Борисов се разпада отвред. Очевидна е потребността от дясна опция. Очевидно е, че остатъчния Реформаторски блок държанието им е да лъскат имиджа ", сподели Атанасов.

" Върви развой на централизация . Когато имаме съответни вести, ще ги обявим ", добави Атанас Атанасов, който е ръководител на ДСБ.

Относно изказванията на съветския патриарх Кирил в България, някогашният началник на контраразузнаването съобщи: " Предизборната акция на Путин се организира на българска територия. Заснетото тук е прожектирано в Русия, което значи, че е правено за вътрешна приложимост. Там църквата е част от службите. Кирил и Путин са били сътрудници, сподели Атанасов.

" Бойко Борисов и Румен Радев би трябвало да почерпят Валери Симеонов - той с неговото непоръбено държание ги остави в сянка и те се свили като мишки ", разяснява изказването на съпредседателя на Обединените патриоти ген. Атанасов.

" Защо не излезе президента да кажа какво мисли той по повод държанието на този човек. Борисов не му беше работа да се обади на Путин. Хората би трябвало да схванат какво се случи ", безапелационен бе о.р. ген. Атанасов и разяснява, че не е работа на премиера да се обажда на съветския президент Владимир Путин след визитата на патриарх Кирил и да го пита какво ще вършим за АЕЦ " Белене ".

Атанасов разгласи, че към този момент и той не схваща кой от публичните кавги какво прикрива. " Те спрели ли са да се клатят - и дребната и огромната коалиция са от скандал в скандал. Това с патриарха ЧЕЗ ли прикрива - към този момент не мога да схвана кой скандал какво прикрива. Властта не се оправя с елементарни битови случки и те разпалват публичното въодушевление ", сподели Атанасов. Той събра в абсурдът за продажбата на ЧЕЗ, изявлението на съветския патриарх, който искаше да бъдат почетени най-вече съветските бойци, починали за освобождението на България от турско иго и последвалите митинги в отбрана на пловдивски доктор, който простреля мъж, влязал в двора му за кражба. "

" Има стаено потискано въодушевление поради неспособността на страната да се оправи с битовата престъпност. Нещо, което е уредено от Римско право, Каракачанов и Борисов тичат да го трансформират. По тематиката " неизбежна защита " даже Сотир Цацаров и Лозан Панов застанаха на едно мнение ", сподели ген. Атанасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР