Няма нужда да се използват нови ваксини срещу коронавируса към

...
Няма нужда да се използват нови ваксини срещу коронавируса към
Коментари Харесай

Собственикът на BioNTech: През 2022 г. ситуацията може да е различна

 Няма потребност да се употребяват нови ваксини против ковид към този миг. Догодина обаче светът може да се нуждае от такива.

Това сподели основният изпълнителен шеф и съосновател на немската фармацевтична компания BioNTech Угур Шахин в изявление за английския вестник Financial Times.

" Тази година няма потребност от нови ваксини. До средата на 2022 година обаче обстановката може да е друга ", уточни Шахин.

По думите му, циркулиращите сега по света разновидности на ковид, в това число " Делта ", са по-заразни от първичния вид, само че те не се разграничават толкоз доста от него, че това да повлияе доста върху успеваемостта на употребяваните ваксини. 

В същото време има огромна възможност в бъдеще да се появят типове, които могат да " заблудят " имунната система, което ще изисква създаването на нови медикаменти.

" Този вирус е с нас дълго време и той ще продължи да се приспособява към съществуващите условия ", сподели ученият. 

" Нямаме съображение да имаме вяра, че имунната система ще се оправя по-лесно със идващото потомство ковид, в сравнение с с днешния. Еволюцията на вируса е в ход и този развой стартира едвам неотдавна ", добави той.

Шахин, чиято компания създаде ваксина против ковид, за производството и разпространяването на която американският Pfizer дава отговор за целия свят, по-рано съобщи, че на BioNTech и неговите сътрудници ще са нужни 100 дни за основаването на ново лекарство.

Към днешна дата към 1,4 милиарда дози ваксина BioNTech са доставени в 120 страни, а цената на компанията се прави оценка на 85 милиарда $. 

През март тази година Шахин и неговата брачна половинка, шефът на медицинските проучвания на BioNTech Озлем Тюречи, емигрирали в Германия от Турция в детска възраст, бяха наградени с медал за заслуги към Федерална република Германия - единственият федерален медал на Германия. 

Той се присъжда на поданици на Федерална република Германия и задгранични жители за специфични заслуги към Германия в региона на политиката и стопанската система, както и в обществената, духовната и благотворителната сфера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР