Няма нужда да обясняваме колко неприятна е ситуацията когато настъпим

...
Няма нужда да обясняваме колко неприятна е ситуацията когато настъпим
Коментари Харесай

В Стара Загора започва инициатива Добър стопанин бъди, след кучето си почисти!

Няма потребност да обясняваме какъв брой неприятна е обстановката когато настъпим неизчистените " следи " на домашните любимци на хората, които са ги извели на разходка. Отговорност е на всеки собственик да почисти след своето куче и за благополучие доста го вършат. За останалите има планувани солени санкции, само че от време на време е добре да се подходи и по различен метод. Именно подобен метод пробват в Стара Загора. На уеб страницата на общината можем да забележим, че стартира акция " Добър собственик бъди, след кучето си почисти ". Ето какво споделят за нея: 
" 20 табелки, приканващи за разчистване след разходка на домашните любимци, бяха сложени по разнообразни алеи на Аязмото.
 70 домашни кучета са регистрирани досега в Асеновград 70 домашни кучета са регистрирани досега в Асеновград
От началото на годината досега в община Асеновград има 70 регистрирани домашни кучета. Регистрацията се прави еднократно, след к...
Предстои такива да  бъдат ситуирани и из другите паркове и градини в града, прецизираха основателите на акцията от " Кучилище – Стара Загора ". " Благодарим на народния представител Радостин Танев за поддръжката, както и на Община Стара Загора ", сподели ръководителят на организацията Ганка Добрева. Тя показа, че концепцията е пристигнала след изявления в известната група в обществената мрежа " Попитай кмета на Стара Загора " и бързо е събрала съидейници и доброжелатели.
Слънчевото време способства както за слагането на табелките, по този начин и за същинско развлечение за деца и кучета. Десетки стопани на четирилапи компаньони се любуваха на майсторски демонстрации на ученици на " Кучилище ".
За всички, присъединили се в събитието, имаше и подарък – екологични торбички за боклуци, които да улеснят стопаните, само че и да са щадящи към околната среда. Присъстващите имаха опция и да закупят благотворителните календари на организацията, които събраха 12 известни старозагорци със своите любимци, а средствата са в интерес на Общинския подслон за безстопанствени животни.
Надяваме се акцията да даде резултат и да има повече виновни стопани. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР