Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в България към 17

...
Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в България към 17
Коментари Харесай

Няма нови установени случаи на коронавирус у нас към 17 часа, изследват се всички контактни на заразените лица

Няма нови регистрирани случаи на ковид в България към 17 часа. Установени са лицата, били в контакт с четиримата инфектирани до момента. Очаква се пробите да бъдат публично оповестени на следващия ден.
Голям е броят на контактните лица, които се изследват във връзка със случая с Габрово – те са 140. В Плевен към момента не е финален броят на контактните лица, заяви на постоянния брифинг пред ВМА началникът на академията ген. Венцислав Мутафчийски.
По неговите думи общо 107 000 е броят на инфектираните по света, като те са към този момент в 102 страни. Нулевият пациент в България към момента не е открит.
Два от случаите са в Габрово, а другите два – в Плевен. Отделенията в болничното заведение в града са затворени за нови пациенти, защото са сложени под 14-дневна карантина. 
„ Исках да видя организацията на болничното заведение, на медицинския личен състав, да се оправят в тази обстановка. От друга страна – има и национална грипна зараза. Директорът на болничното заведение рапортува за основана организация, по обезпечени кревати, както и опция за метаморфоза на личния състав при потребност “, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след посещаване в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ в Плевен. Той посочи, че двамата инфектирани мъже са в положително положение, нямат недоволства, клинично здрави са.
„ Моята работа е да направя по този начин, че здравната система да издържи. Финансовият запас ще бъде възложен на Министерството на здравеопазването и здравната система като цяло. Ще създадем всичко допустимо, с цел да се оправим със обстановката. Днес подписах две заповеди, които засягат цялата страна. Въвежда се карантинен режим на работа в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски ", Плевен и МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “, Габрово. Това включва ограничение достъпа на външни лица до постройките на лечебните заведения, прекратяване на детските и женските съвещания, на приема и плановите интервенции, както и на свижданията. Въвежда се 14-дневна карантина в отделенията, в които са приети в болница и изолирани пациентите с доказани проби за COVID-19. Преустановяват се приемът в и изписването на пациенти от съответните отделения. Нарежда се засилен антисептичен режим “, посочи министър Ананиев.
Министърът прикани хората към сериозна хигиена, да се обръща изключително внимание на децата. При терзания – да се съветват с персоналния доктор. По думите му има подготвеност да се разкрият още 600 кревати, както и за командироване на медицински експерти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР