Няма нови кандидати за проекта АЕЦ „Белене”, каза министърът на

...
Няма нови кандидати за проекта АЕЦ „Белене”, каза министърът на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма нови кандидати за АЕЦ „Белене”

Няма нови претенденти за плана АЕЦ „ Белене”, сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова след съвещание на Съвета за енергийна сигурност към министерския съвет.
Мартин Димитров: За вложителите на АЕЦ „ Белене ” единствено се приказва, само че никой не ги е виждал Според някогашния заместник-министър на стопанската система и енергетиката Явор Куюмджиев до развръзка няма да се стигне, поради неприятна организация
Тя заяви, че е подготвена процедурата, по която България ще избира стратегически вложител за построяването на втората атомна централа, само че се почистват елементи. До дни Петкова ще я рапортува пред държавното управление, а по-късно и пред депутатите, съобщи БНР.

„ Ако няма някакви основни рекомендации или промени, които се постановат вследствие на този спор, аз мисля, че няма спънка до края на годината да се даде старт на процедурата, това е един развой, който продължава месеци”.
Джан Хайджоу: АЕЦ „ Белене ” е единствено една от опциите за съдействие сред България и Китай По този план може да има двустранно и тристранно съдействие, може и многостранно, сподели той
Петкова удостовери още, че България желае да взе участие с 25 процентен дял в построяването на терминала за полутечен газ на гръцкото пристанище Александруполис.

По всяка възможност „ Булгартрансгаз” ще бъде сдружението, с което страната ни ще съобщи присъединяване в плана, защото това е държавното сдружение, което ще взе участие в построяването на газоразпределителния център край Варна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР