Няма нито едно разрешително за инзос на оръжейни стоки от

...
Няма нито едно разрешително за инзос на оръжейни стоки от
Коментари Харесай

Българските власти отричат износ на оръжие от България за Украйна

Няма нито едно позволение за инзос на оръжейни артикули от България към Украйна.

Това разгласи през днешния ден икономическата вицепремиерка и министърка Корнелия Нинова във връзка вчерашни изявления в съветската организация ТАСС за гранатомети, създадени в българския оръжеен цех " Арсенал ", употребявани против проруските сепаратисти в Донбас.

По думите на Нинова през вчерашния ден е поискала информация от Междуведомствената комисия за експортен надзор и разпространяване на оръжията за всеобщо заличаване, която е под шапката на нейното ведомство и резултатът посочил тъкмо това - нямало нито едно позволение за износ към Украйна. Такова нямало и " обратно във времето ".

Нинова сподели това и напусна залата посред въпрос за вероятни медиатори.

Вчера ТАСС цитира известие на националната милиция в Донецк, в което се показва, че при обстрела на селището Зайцево са употребявани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, създадени в българския цех " Арсенал ".

" Този факт образно удостоверява по какъв начин Западът доставя Украйна със смъртоносно оръжие, благодарение на което се унищожават мирните поданици на републиките в Донбас ", пишеше в текста на известието, за което у нас съобщи БНР.

Продължаващите доставки на модерни оръжия и муниции в Украйна от страна на НАТО-вските страни подтикват Киев към военно решение на казуса в Донбас, сподели съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с френския си сътрудник Емнюел Макрон. Според Путин ескалацията се дължи на провокации на украинските силови структури. По думите му това води до премеждия на мирните поданици на непризнатите републики, които се постанова да бъдат евакуирани в Русия, с цел да бъдат избавени.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР