Няма нито една готова експертиза към момента. Тя не може

...
Няма нито една готова експертиза към момента. Тя не може
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Не очаквайте за три месеца разследването на атентата срещу главния прокурор да приключи

Няма нито една подготвена експертиза все още. Тя не може да бъде направена в границите на часове или няколко дни. Процесът на следствие ще е дълъг, не очаквайте за три месеца следствието да завърши, то ще е извънредно комплицирано. Това сподели заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров пред публицисти във връзка следствието на гърмежа до автомобила на основния прокурор Иван Гешев в региона на село Ковачевци.

При случая на 1 май няма потърпевши. Прокуратурата стартира следствие за закононарушение по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм. Заместник основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов дефинира случая като атентат.

Ясен Тодоров съобщи, че се работи по безспорни всички версии – „ кои са физическите причинители и кои са лицата, възможни медиатори, поръчители, помагачи, които вероятно са дали някаква информация за маршрута и придвижването на основния прокурор и така нататък “

Към момента Министерство на вътрешните работи не ни е предало информация за лице, за което има подозрения за съпричастност към случая, разясни още заместник-директорът на Национална следствена служба.

Вероятността да се направи следствен опит не е дребна, специалистите ще кажат дали се постанова, добави още Тодоров. Той уточни, че съгласно предварителното мнение на специалистите, неофициалното, ударната вълна от гърмежа е била доста мощна.

Според Тодоров има декларирана подготвеност за съдействие, с изключение на от Израел, и от други партньорски служби, и „ в случай че те разполагат с нужните благоприятни условия, ние ще се възползваме от тях “.

Той изрази страдание, че този случай се използва политически от хора, които нямат никакви знания по отношение на следствието на закононарушения, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му те желаят да извлекат дивиденти за себе си.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР