Няма нито един пациент с коронавирус, настанен за лечение в

...
Няма нито един пациент с коронавирус, настанен за лечение в
Коментари Харесай

Нула пациенти в ковид отделенията на болниците в Кюстендил и Дупница

Няма нито един пациент с ковид, настанен за лекуване в Covid отделенията на трите лечебни заведения на територията на Кюстендилския район - районната болница в Кюстендил и двете в Дупница. Това се случва за първи път от началото на пандемията, оповестяват от Областния спешен щаб, съобщи БНР.

За интервала от 12 до 18 юли в област Кюстендил има единствено 3 позитивни случая с ковид. И трите новозаразени са от община Дупница, оповестяват от Областния щаб.

Благоприятната обстановка е и облекчение за екипите на трите лечебни заведения, споделя доктор Александър Величков, основен доктор на районната болница в Кюстендил:

„ Нямаме такива, които са отделени. Всички вършат всичко, не може да си позволим да има обособени хора. В момента, в който няма (пациенти с Covid-19- бел. ред.), те се занимават с лекуване на други заболели, пулмолозите с пулмология, вътрешните лекари - с вътрешни заболявания “.

През миналата седмица в област Кюстендил са сложени 1 025 дози Covid ваксини, като с първи банкет са 638 души, а с втори – 387.

От началото на имунизационната акция в региона са сложени 34 364 дози, като лицата със приключен имунизационен цикъл са общо 17 054. Все още имунизирането върви доста мъчно в 12-хилядния ромски квартал „ Изток “ в регионалния град.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР