Няма нито един фиктивен пациент в УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“,

...
Няма нито един фиктивен пациент в УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“,
Коментари Харесай

Уволненият Балтов се оправдава: В Пирогов нама фиктивни пациенти, приемали сме много хора с пост-ковид проблеми

Няма нито един мним пациент в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, няма да позволим да се петни нито моето име, нито името на болничното заведение. Това сподели някогашният шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. Асен Балтов в изявление за БТВ.

„ Аз съм малко сюрпризиран, тъй като нощес разбрах от медиите, че съм освободен. В известието се споделя, че аз съм направил нарушавания и не съм си изпълнявал служебните отговорности. Това нарушаване би трябвало да бъде потвърдено, а сега имаме едни констатации, свързани с една инспекция, завършила в понеделник. Ние бяхме осведомени с нея и казахме, че ще възразим. Никой не ми се е обадил, никой не е съобщил на някого в администрацията на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “.

Извикани са новият шеф, който е член на борда, и другите двама членове на борда, които са сложени в една стая и това се случва, а ние разбираме по-късно от медиите. Не съм аз този, който би трябвало да желае диалог със здравния министър. Редно е да бъдат потвърдени претекстовете за това един човек да бъде освободен. Аз не съм този, който да гадае какви са аргументите “, уточни Балтов.

„ Смятам, че имаше един сюжет, който стартира да се развива още когато министър Кацаров зае поста на министър. Имаше една обява в негов уебсайт, че някъде се е скрил милион и половина, който не е ясно къде е отишъл. Оттам стартира всичко и започнаха инспекции. Фиктивен банкет на пациенти не е имало и няма никакво точене на Касата. Хората се пробват да бъдат манипулирани. УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ лекува своите пациенти без значение какво ни коства. Няма нито един мним пациент. Всички пациенти са имали пост-ковид проблеми. Тази пътека, която е употребена, е точно тъй като те е било нужно да се лекуват. Техните констатации се състоят от сбора на всички пътеки. Ние ще апелираме тези констатации. Имаме право на две инстанции да апелираме в съда и едвам по-късно болничното заведение може да бъде наказана да връща пари “, съобщи той.

Той изрично отхвърли да са карани пациенти да заплащат действия, които са по Здравна каса. „ Всички виждаха по какъв начин работи УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. Ние сме получили спомагателен запас за това, че хората работят в тези условия. Тези средства са отпуснати, само че не тъй като УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ е спирал да работи “, добави Балтов. Според него болничното заведение няма да връща пари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР