Няма нито един факт, който да сочи, че от мен

...
Няма нито един факт, който да сочи, че от мен
Коментари Харесай

Йончева: Добрев, Биков и Тодоров се опитват да ме сплашат, но номерът им няма да мине

" Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били осъществявани противозаконни дейности. Нито един факт за осъществени закононарушения. " Това написа депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева в своя позиция по отношение на желае на основния прокурор Сотир Цацаров за снемането на имунитета на народния представител. Позицията на Йончева е публикувана от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Йончева написа, че се е срещнала в детайли с настояването на Цацаров да образува дело против нея. В желае пишело, че делото е по сигнал на герберите Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров.
" Всички подхванати дейности на прокуратурата се базират само на изказванията на тези три лица ", осведоми алената депутатка.

Йончева написа още, че желае делото да влезе в съда допустимо най-скоро, тъй като по този метод истината щяла да излезе нескрито.

Йончева: " Отправеното искане е потресаващо. Клевети, които от дълго време се стартират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти приканих съответните виновни институции да създадат инспекция - приканих, както от трибуната на Народното събрание, по този начин и пред представители на медиите. "

Народният представител от Българска социалистическа партия още веднъж натърти, че е осведомена с методите за репресии на ГЕРБ.
Това било класическа скица, по думи ѝ.

Йончева: " Твърденията за " евентуално пране на пари " идват единствено два дни, откакто аз и мои сътрудници настояхме за самостоятелна техническа експертиза на качеството на строителството на българските автомагистрали - взимане на отвесни ядки и разбор в лицензирани европейски лаборатории. "

В позицията се показва още, че през последната една година Йончева е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с евентуални корупционни практики при строителството на преградното оборудване на българо-турската граница.
" Бях упрекната от вицепремиера Валери Симеонов в национално изменничество. По този мотив той внесе против мен и сигнал в прокуратурата ", изяснява Йончева и напомня и изнесения нескрито от нея сигнал по случая " Кумгейт ".

В края на позицията си социалистката споделя, че работата ѝ като публицист постоянно е била обществена и забележима. Според нея прословутият контракт, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника - камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна инсталация.
Тази техника била налична, както и цялата документи.

" В своята активност по снимането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня.... съм се срещала и с бандити, с нарушители. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити... Опитът за заплашване няма да мине ", безапелационна е тя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР