Няма нищо впечатляващо в това човек да кара велосипед през

...
Няма нищо впечатляващо в това човек да кара велосипед през
Коментари Харесай

Куда Букс: Индийският магьосник, който очарова Запада със своите „рентгенови очи“

Няма нищо впечатляващо в това човек да кара велосипед през препълнена улица.

Но какво ще стане, в случай че очите му са покрити с бучки тесто, дебели памучни тампони и няколко пласта марля - и има няколко пласта превръзки, увити крепко към главата му в по подобен метод, че единствено ноздрите му бяха оставени открити?

Куда Букс, който е роден в Кашмир през 1905 година, беше прочут с осъществяването на това колоездене по улиците на Англия и Европа през 30-те и 40-те години на предишния век – нещо, което той твърдеше, че може да направи, тъй като можеше да „ вижда без очи “. с рентгенови очи " и наподобява, че прави умопомрачителна гама от действия - в това число четене на пасажи от книги и вдяване на конец в игла - до момента в който покрива очите си в присъщия си жанр.

Букс е очаровал генерации с видимо свръхчовешките си качества. Съобщава се, че той е въодушевил късата приказка на Роалд Дал от 1977 година, The Wonderful Story of Henry Sugar, която в този момент е приспособена в едноименен филм от Уес Андерсън.

Bux, чието в началото име е Khudah Bukhsh, е роден в богато семейство. В изявление с Дал за списание Argosy през 1952 година той приказва за това, че е бил удивен от магията след зрелище на индийски магьосник, който се е наричал професор Мур.

Два дни по-късно той избяга от вкъщи си и последва Мур в Лахор, с цел да работи като негов помощник на 13-годишна възраст. През идващите години той ще пътува през Бирма (Мианмар), Цейлон (Шри Ланка) и Бомбай (Мумбай), научаване на трикове и умения от пътуващи магьосници, йоги и театрални актьори.

Той също промени името си на професор К. Б. Дюк и по-късно на Куда Букс, написа създателят Джон Зубжицки в книгата си Empire of Enchantment: The Story of Indian Magic. < /p>

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР