Няма нищо в моята биография, от което да се срамувам

...
Няма нищо в моята биография, от което да се срамувам
Коментари Харесай

Гюров: За управител на БНБ трябва човек, който да не е пял Назад, назад, моме Калино на банкерски сбирки


Няма нищо в моята биография, от което да се срамя или да укривам. Влизайки в политиката, би трябвало да сме наясно, че не можем да одобряваме нещата персонално, тъй като не сме пристигнали за персонална полза. Това съобщи за " Лице в лице " по bTV ръководителят на ПГ на " " (ПП) Андрей Гюров.

Той бе безапелационен, че няма връзка сред изплащането на парите на пътните строители и процедурата за избор на шеф на Българска народна банка и добави, че в тази ситуация не може да се приказва за " възмездие ".

Когато стартира процедурата, поддържахме тезата, че тази процедура би трябвало да започва, когато имаме подготвеност за обща кандидатура, тъй като това е една значима позиция за страната. Като профил и вид човек търсихме някого, който да няма обвързаности с банковата система и да не е пял " Назад, обратно, моме Калино " на банкерски сбирки, разяснява той, визирайки някогашния гуверньор на Българска народна банка Иван Искров, който преди време извърши националната ария, прегърнат с някогашният ръководител на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев.

,,Като подобен профил преценихме, че моята кандидатура дава отговор на тези изисквания``, уточни той.

,,Не може да споделяме, че няма проблем и след това една от най-големите банки в страната да банкрутира (КТБ, бел. ред.) и да платим 4 милиарда лв. от джоба си и последвалото плячкосване след нейното банкрутиране. Отделно от това знаете и за проблемите в ББР, които ги имаше – големи заеми за компании без никаква история. Ако имахме добре настояща централна банка, тези неща нямаше да се случат``, сподели още Андрей Гюров.

На въпрос какво мисли за концепцията за връщане хартиените бюлетини, депутатът от Политическа партия я дефинира като " екстравагантна ".

Процесът с машинното гласоподаване беше извънредно улеснен и доста добър, броят на недействителните бюлетини и проблемите с манипулирания избор не съществуваха. Машините се потвърдиха като един добър метод за гласоподаване. На 99% от Политическа партия няма да подкрепим подобен закон за връщането на хартиените бюлетини, съобщи Гюров.

По тематиката с инфлацията ръководителят на ПГ на Политическа партия увери, че обединението работи върху пакет от ограничения, които да облекчат инфлационния потрес, с цел да може жителите да посрещнат по-леко нарастването на цените.

,,В най-кратко време ще излезем с съответни решения``, сподели той.

По отношение на последните социологически изследвания, които демонстрират спад на доверието в Политическа партия, Андрей Гюров изясни, че данните не ги тормозят.

Нашата партия към момента няма твърдо ядро. Но мисля, че към момента задържаме първото място, съобщи в умозаключение той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР