Няма нищо страшно в това, че не беше избран нов

...
Няма нищо страшно в това, че не беше избран нов
Коментари Харесай

Румен Гечев: Ако избирателите ни бяха дали повече гласове пенсиите вече щяха да бъдат по-справедливи

Няма нищо ужасно в това, че не беше определен нов шеф на Българска народна банка. Такъв проблем е разказан в Конституцията. Настоящият шеф на Българска народна банка ще продължи да оглавява Българска народна банка до избирането на нов. Сега обединението би трябвало да си свърши работата и да излъчи общ претендент. Ние от постъпваме кавалерски и следваме нашите правила. Това сподели депутатът от проф. Румен Гечев в предаването „ Още от деня "  по Българска национална телевизия.

„ Няма случай, в който ние от не сме подкрепяли рационални решения. Предлагаме в сложните за българите условия пакет в помощ на бизнеса и жителите. Ние ще разясняваме предложенията и с опозицията, даже ще изслушаме и техните хрумвания. Това, което предложихме сме го преговорили в обединението. България е единствената страна в Европейски Съюз, в която няма необлагаем най-малко, предлагаме да освободим минималната работна заплата от този 10% налог, който е постанова сега “, изясни той.

Тук водещата подсети на Румен Гечев, че финансовият министър разгласи, че минималната работна заплата у нас няма да се усилва до 2025 година „ Той споделя, само че ние решаваме. Актуализацията в бюджета се приема от Народно събрание “, напомни Гечев.

По думите му за предложенията има сериозна поддръжка от всички сътрудници. Това били схеми, които се предложили в целия Европейски Съюз.

„ Промяната в налозите може да бъде единствено в посока понижаване за най-бедните. От предлагаме и диференцирано Данък добавена стойност върху храните. Такова понижаване на налога непосредствено ще се отрази и на цената на тока “, разгласи Гечев. „ Предлагаме пет други възможности, в случай че не стигнат парите в бюджета. Възложили сме на Министерство на финансите и желаеме съответни данни за обособените артикули. Предлагаме решения, които са европейски и работят, те са съгласно нашата рогозка и се утвърждават от българската общност “, добави икономистът от.

На въпрос за Коронавирус добавките за пенсионерите, Румен Гечев съобщи: „ Никое държавно управление не е обещавало, че това ще са форевър надбавки. предлага да се промени системата за пресмятане на пенсиите. Искаме да те да бъдат по-справедливи. предлага това от 6-7 избора. Ако гласоподавателите ни бяха дали повече гласове, тази скица към този момент щеше да работи “, посочи той.

„ Външният дълг на България е 30%, до момента в който на другите европейски страни той е 90%. Чуват се и мнения, че би трябвало да бъде 100% тази година. Ние не желаеме България да има дълг над 30%. Ние сме първенец в Европа във връзка с дълга “, увери Румен Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР