Няма нищо случайно в този живот. Тази максима изглежда важи

...
Няма нищо случайно в този живот. Тази максима изглежда важи
Коментари Харесай

Далаверата Сиела. Милиони от ПП за братя Тодорови, които държат машините

Няма нищо инцидентно в този живот. Тази максима наподобява важи с цялостна мощ за кръга към " Сиела Норма " и бъдещия министър председател на България Кирил Петков. Защото от разкритията до този миг става очевидно, че фамилната адвокатска фирма на " Сиела Норма ", която е виновна за изборите в страната , е прибрала милиони, раздадени от протежетата на Кирил Петков, назначени във властта.

Каква в действителност е схемата?

Държавната консолидационна компания, където в Съвета на шефовете е близката другарка на Петков - Ваня Караганева, подписва втори дублиращ се контракт за юридически услуги с адвокатската фирма на юрист Иван Тодоров на стойност 1 120 000 лв.. Тодоров е брат на изпълнителния шеф на " Сиела Норма " - Веселин Тодоров.
свързани новини58062преди 2 часа75279преди 18 часа
Семейната адвокатска фирма на братята Тодорови, които ръководят и " Сиела Норма " - компанията, която достави машините за гласоподаване на изборите, има и различен подписан контракт с доближени на Кирил Петков лица . Българската банка за развиване, която сега е напълно под контрола на бъдещия министър председател, подписва контракт за юридически услуги с въпросната адвокатска фирма за доста прилична 6-цифрена сума.

Освен тези два контракта, сега ББР готви нов контракт за юридически услуги на стойност 660 000 евро - или 1,3 млн. лева

Във въпросната адвокатска адвокатска фирма, която до този миг е прибрала към 2 млн. лева от ДКК и ББР, където шефове са доближени на Петков хора, дълго време работи станалата известна през последните месеци Лена Бориславова . Дясната ръка на Петков беше назначена също като съветник в ББР на заплата от 15 000 лв. на месец.

Другата близка до Петков дама - Ваня Караганева , която до преди да бъде освободена от ДКК, колеше и бесеше в държавната компания, пък е индивидът, който е подписал контракта със фамилната адвокатска фирма на " Сиела Норма " за 1,1 млн. лева

На фона на всички разкрития за връзките сред Кирил Петков и хората му от една страна и " Сиела Норма " и адвокатската фирма на Иван Тодоров от друга, разумно би трябвало да се зададат няколко въпроса:

- Как откакто всички социологически организации предвидиха безапелационна победа на ГЕРБ на миналите избори, внезапно резултатите изкараха " Продължаваме промяната " първа политическа мощ?

- Не е ли необичайно, че машините на " Сиела Норма ", на които се гласоподава на изборите, показаха за победител партията, чийто доближени раздават милиони под формата на консултантски контракти на фамилната адвокатска фирма на Тодорови?

- Милионите за братята Тодорови хонорар ли са за извоюваните от Киро и Асен избори?

Само за две седмици след изборите обществото научи за порочния кръг на " смяната ", в който хора от партията победител раздават милиони под формата на консултантски контракти на фамилната адвокатска фирма на братята, които доставиха машините за гласоподаване. Предвид тайните схеми и назначените от Кирил Петков калинки на всички вероятни места, надали можем да си представим, че далаверата " Сиела " свършва единствено дотук.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР