Няма нищо по-хубаво от това да си легнете в легло,

...
Няма нищо по-хубаво от това да си легнете в легло,
Коментари Харесай

Колко често трябва да сменяте чаршафите си? Ето кои са 4-те най-чести грешки, които да избягвате при прането им

Няма нищо по-хубаво от това да си легнете в легло, застлано с прясно изпрани чаршафи, само че с цел да стигнете до това ужасно чувство в края на деня сигурно са нужни старания.

Как се перат чаршафи

Чаршафите не се носят като фитнес късите панталони или дънките, само че прекарвате доста време в тях – и вечер след вечер микробите, потта и телесните масла се натрупват бързо.

„ Ако няма петна, няма потребност авансово да обработвате чаршафите “ , споделя Каролин Форте, експерт в лаборатория за непорочност. „ Но постоянно е добра концепция да ревизирате калъфките на възглавниците за останки от грим. “

Някои нови перални имат специфични стратегии единствено за пране на чаршафи. Но в случай че вашата няма такава, изберете „ естествен “ вместо „ тежък режим “. „ Чаршафите не се нуждаят от прекалено придвижване, с цел да се почистят, а цикълът на тежките стратегии може да докара до усложнение и омачкване “ , споделя Форте.

 пране чаршафи пералня iStock

За да желаете по-дълбоко разчистване (което оказва помощ, в случай че страдате от алергии), увеличете температурата на водата. Изберете цикъл на пране, който употребява най-горещата вода, безвредна за тъканта на чаршафите (проверете етикета им). „ Колкото по-гореща е водата, толкоз повече микроби убивате “ , споделя Форте. След като приключите, сгънете и съхранявайте чаршафите си, до момента в който сте подготвени да ги застелите на леглото си.

Колко постоянно би трябвало да перете чаршафите си

Спалното долни дрехи може да натрупа толкоз доста неща, които не можете да видите, като мъртви кожни кафези, акари, микроби и по тази причина би трябвало да се пере постоянно. „ Най-дългият интервал, който може да изчакате преди да промените чаршафите си, е две седмици “, споделя Форте. „ Веднъж седмично е най-хубавият вид. “

Ако вие или някой от вашето домакинство има алергии към прахуляк или полени, прекалено се потите или имате инфекциозно заболяване (или в случай че домашният любим спи в леглото), би трябвало да помислите за пране на чаршафите по-често от един път седмично.

Ето и кои са най-често срещаните неточности при прането на чаршафи, които да избягвате, с цел да сте сигурни, че ще спите отлично през цялата нощ:
 4-те най-чести неточности при прането на чаршафи  4-те най-чести неточности при прането на чаршафи  4-те най-чести неточности при прането на чаршафи  4-те най-чести неточности при прането на чаршафи
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР