Няма нищо неестествено, че Йордан Цонев, Асен Василев и Бойко

...
Няма нищо неестествено, че Йордан Цонев, Асен Василев и Бойко
Коментари Харесай

Росен Желязков: Няма тайни срещи и договорки межу управляващото м...

Няма нищо неестествено, че Йордан Цонев, Асен Василев и Бойко Борисов се срещат и беседват, това е част от парламентарния живот. Единият е ръководител на бюджетната комисия, другият е финансов министър, а Борисов е ръководител на най-голямата парламентарна група в това Народно заседание, изясни Желязков.

 

На въпрос дали ПП-ДБ и ГЕРБ „ може да се оправят без Пеевски и Движение за права и свободи “, Росен Желязков отвърна, че „ няма по какъв начин да има болшинство в този парламент без Движението за права и свободи “.

 

Досега процесът по подготовка на ротацията вървеше гладко, до момента в който в един миг от „ Продължаваме промяната “ не сложиха едно ново и ненадейно изискване – с изключение на вицепремиер, акад. Денков да бъде и външен министър, което опонира на първичното съглашение, съгласно което Николай Денков ще бъде вицепремиер и министър на образованието. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по bTV ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

 

Той акцентира, че позицията на външен министър е непокътната за ГЕРБ и в случай че от „ Продължаваме промяната “ упорстват Мария Габриел да не бъде пръв посланик, от партията на Борисов са подготвени да излъчат ново име.

 

Относно опцията преди ротацията да бъде подписан публично съдружно съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, Желязков съобщи, че още през цялото време от ГЕРБ са желали такова да бъде подписано, само че от ПП-ДБ са предпочели думата „ сглобка “ за взаимното им ръководство.

 

На финала на диалога ръководителят на Народното събрание съобщи, че България ще продължи да поддържа Украйна във войната ѝ с Русия, отбелязвайки, че целият либерален свят е на страната на украинския народ, до момента в който на страната на Русия са само Беларус и Северна Корея.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР