Няма никакво значение каква е професионалната роля на жертвата. Да

...
Няма никакво значение каква е професионалната роля на жертвата. Да
Коментари Харесай

Тодоров за убийството на Нав: Някой не си е свършил добре работата

" Няма никакво значение каква е професионалната роля на жертвата. Да почине по този метод е извънредно, а тези неща постоянно се случват в България. Работата не е добре свършена. " Това съобщи престъпният психолог Тодор Тодоров в утринния блок на Радио " Фокус “ " Добро утро, България “ във връзка жестокото ликвидиране на неговия сътрудник Иван Владимиров - Нав.

" Всеки път е едно и също - няколко дни има неспокойствие, след това всичко притихва ", добави Тодоров. По думите му работата не е добре свършена, щом въпросът е завършил с този летателен край.  

Според него казусът няма да се реши, в случай че някой областен контрольор извади и покаже две, три информации, които е написал по случая. 

Относно все по-зачестилите случаи на изчезнали хора у нас, психологът уточни, че

немалка част изчезват, не тъй като са жертва на нещо проведено, а става въпрос за проблеми от битов или персонален темперамент.

Тодоров изрази мнение, че медиите обръщат прекомерно доста внимание на тези случаи. " Когато се обръща на един проблем доста внимание, това се отразява на хората, които са в слаб миг и вършат това, което им е най-познато, което са видели или чули ", означи престъпният психолог.

На въпрос дали даването на гласност на такива проблеми оказва помощ, той счита, че желанието за помощ е доста хубаво, само че когато не е консолидирано с виновните органи всяка една такава доброволческа инициатива може да попречи.

Тодоров напомни, че преди години в Добрич са създали добър екип с локални оперативни служащи и при малко над 30 изчезнали лица са били открити 8, за жалост не живи. Той разкри какви са били стъпките на деяние тогава: " Пращаха ни се делата, анализирахме и обсъждахме какво и по какъв начин е добре да се направи и пристъпвахме към хората, които имат информация, след което минаваха на полиграфско проучване. Когато изчезнат хора, които не се занимават с незаконна активност, повода е приятелско или фамилно напрежение ", разясни още психологът.

Той бе безапелационен, че това е взаимна работа на оперативни и престъпни лица, само че постоянно е по добре да се работи по-рано, а не, когато са минали години.

" Доста постоянно казусът за неразрешаването е неналичието на задоволителна експертиза ", заключи експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР