Няма никакво значение дали Мария Бакалова ще спечели Оскар тази

...
Няма никакво значение дали Мария Бакалова ще спечели Оскар тази
Коментари Харесай

Тео Ушев: Постигнатото от Мария Бакалова е нечуван успех и пробив

" Няма никакво значение дали Мария Бакалова ще завоюва Оскар довечера, или не. Това, което това момиче реализира, е невиждан триумф и пробив. Преди това да се случи, бях сигурен, че български артист няма никакъв късмет, в миналото, да бъде номиниран за Оскар, Бафта и всичките други самопризнания и награди, които тя получи.
Но, ето - едно момиче от Бургас го направи, и то по най-зашеметителния метод. Държа се почтено, направи блестяща акция, нарежда се добре в извънредно сложния и нечовечен кинобизнес, най-малко за няколко години напред ", в обществената мрежа Facebook (постът е от вчера).
 Тео Ушев: Оскарите не са спортно съревнование и на развяването на байряци не се гледа с положително око Тео Ушев: " Оскарите " не са спортно съревнование и на развяването на байряци не се гледа с положително око
" Тъй като в общественото пространство се тиражира всеобщо едно факсимиле, желая да въведа известно конкретизиране: Академията НЕ е Холивуд. Акаде...
" Това няма да се случи в никакъв случай още веднъж. Поне в околните 50-ина години. Няма да се случи освен тъй като граничи с чудото. А тъй като методът по който публиката, обществото в България реагира на това нечувано достижение за български артист, беше вреден. От махленските разногласия, през патриотарските изхвърляния или неглижиране, до елементарната провинциална злоба.
Не, в България няма по какъв начин да има огромно, значимо международно изкуство (в частност кино). Няма по какъв начин да се случи филм като босненския " Quo Vadis, Aida ", нито полския " Студена война ", нито ливанския " Човекът, който продаде кожата си ", нито македонския " Медена земя ".
Защото няма смели създатели, които да забият пръст в стотиците кървящи рани на тази страна, и с риск да бъдат обругани, да разбият стигмите, лъжите и подправените идоли и легенди.
За това културата ни е обречена на сурогати, фалшификати, кич, и санирани соц-темели.
75 година, българското изкуство е задушено от страшното и неизличимо бездарие на страха.
 Журналист: Назрял е моментът Мария Бакалова да направи партия - “Нема подобен филм ” Журналист: Назрял е моментът Мария Бакалова да направи партия - “Нема подобен филм ”
" Чета, виждам и в последна сметка установявам, че е назрял моментът Мария Бакалова да направи партия - “Нема подобен филм ”. И д...
Страх от мощния на деня, от институциите, от публичното мнение, от злобарите, от конюнктурата, от възбраната, от пандемията, от глада. Страх, боязън, боязън. В българските театри се играе " боязън ", в кината се прожектира " боязън ", художниците рисуват " боязън ".
Страх и от изговарянето, почтено и искрено - за какво българската просвета, макар съществуването на самостоятелни гении, не съумява да основава значими, вълнуващи, огромни творби.
Една нация е велика не с историята, предишното и легендите си.
А със съвремията си. С тези стотици хиляди величествени " в този момент ", които се случват и в този миг на хиляди места по света, до момента в който разясняваме в унес следващото махленско амбициозно политическо безличие.
Няма я смелостта на група хора да се опълчат против задушаващата кал на институциализираната и възпроизвеждаща се незначителност.
 Мария Бакалова не съумя да завоюва премия на Британската академия за кино и телевизионно изкуство Мария Бакалова не съумя да завоюва премия на Британската академия за кино и телевизионно изкуство
Номинираната за поддържаща роля във кино лентата " Борат 2 " Мария Бакалова не съумя да се пребори за английските кинонагради БАФТА, съобщи Dari...
Няма кой да попита за какво Морфов, Бакалова, Ралица Петрова, Санчо Финци и доста други радикални актьори се оказаха неразрешени, обругавани и недолюбвани вкъщи.
Оскарите ще минат, във вторник никой няма да помни кой е спечелил, кой изгубил, мнозина от спечелилите ще бъдат забравени. Това са естествените процеси, в естествената културна промишленост. В този естествен свят има моди, талази, нови звезди. И доста падащи такива. Това, което няма, са фосилизираните величия, и крепеното с десетилетия бездарие. Идваш, вършиш си работата, и си отиваш. Малцина са тези, които съумяват да се задържат повече от 5-6 години.
Затова - едно огромно отлично на Мария за куража и глътката вяра.
Тя към този момент съумя в най-важната категория - категорията за почтено държание. Там е безапелационен победител! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР