Няма никакво съмнение, че всеки, който се е занимавал със

...
Няма никакво съмнение, че всеки, който се е занимавал със
Коментари Харесай

Чуден домашен разтвор гони колорадския бръмбар от картофите

Няма никакво подозрение, че всеки, който се е занимавал със земеделие, даже и чисто любителски, се е сблъсквал от близко с колорадските бръмбари.

Излишно е да разясняваме, че тази гадна злина може да остави картофите ви без едно листо или стебло. При все, че не са огромни на размер, те безспорно са същинска злина, която може да докара до смут всеки зеленчукопроизводител.

Факт е, че в случай че не вземете навременни ограничения за унищожаването на този пакостник, той ще опропасти реколтата ви. Въпреки, че всеки е наясно с вредите от колорадските бръмбари, зеленчукопроизводителите, отглеждащи продукция за персонална приложимост, не желаят да употребяват препарати от агро аптеката, защото са мощно отровни.

Всеки е наясно, че спестяването на всяка една доза химия, би се отразило благотворно на здравето. В този ред на мисли ще ви представим дейно средство, което ще ви помогне да се избавите обезпечено от колорадските бръмбари.

За да си приготвите в домашни условия това средство за унищожаването на неприятната злина, са ви нужни следните артикули:

10 литра вода
1 пакет горчица на прахуляк
100 мл оцет 9%

Първото, което би трябвало да извършите, е да изсипете пакета горчица в малко от общото количество вода и да я разбъркате добре. Целта е да се получи равен разтвор, без съществуването на бучки. Накрая разтворете получената примес в останалата част от водата и прибавете оцета. Разбъркайте добре всички артикули. Вече имате чудесно средство за битка с колорадските бръмбари, което по никакъв метод няма да навреди на здравето ви, тъй като не съдържа химия.

Единственото, което ви остава да извършите, е да напръскате с получената примес картофите. Няма да е нужно да чакате доста време след обработката им, с цел да се избавите от неприятната злина. Ще забележите, че колорадските бръмбари освен стартират да изчезват, а и няма да се появят нови, които да унищожат продукцията ви.

И откакто отворихме тематиката за градинарството, е добре да ви срещнем и с най-хубавите съседи по леха.
Ето ги и тях:

Царевица, тиква и грах
Царевицата ще поддържа граха, който пък на собствен ред ще насити почвата с азот. Тиквата пък ще се заеме със задачата да не разрешава на плевелите да израснат.

Моркови и лук
Лукът освобождава веществото алицин, което пък пази морковите от вредители. Това се дължи на обстоятелството, че веществото има инсектицидно и фунгицидно деяние.

Босилек и домати
Имат потребност от едно и също поливане и почва. Освен това гъсениците, които постоянно атакуват доматите, не понасят аромата на босилек. Не на последно място, доматите ще бъдат доста по-вкусни, в случай че порастват наоколо до шубрак босилек, написа zajenata.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР