Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като

...
Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Няма причина да се оттеглям

Няма никаква причина да се отдръпвам, 10 дни откакто съм задоволен от един извънредно сполучлив за България план, а точно интеграцията в Банковия съюз и в приближаването към еврото. Това съобщи в диалог с публицисти финансовият министър Владислав Горанов, след края на дебатите по вота на съмнение в Народното събрание.

„ Ако смятате, че това е неуспех на политиката или фискалните индикатори в последните години са неуспех на политиката, това значи, че би трябвало да има искания към мен. Аз не намирам такива учредения “, разяснява още Горанов.

Той не приема и рецензиите, че е привързан с Движение за права и свободи. „ Бях първият човек, застанал до Борисов в дебата от март 2009 година, преди изборите, които той завоюва и стартира първия мандат. Искам съответни образци за мои дейности в политиката или в законодателната област, които могат да ме привържат. Но в реалност, доста пъти съм желал поддръжката на парламентарната група на Движение за права и свободи по тематики, по които имаме общи хрумвания. Няколко пъти са ми помагали при запазването на настоящия данъчен модел “, съобщи министърът на финансите и добави, че е търсил поддръжката и на други парламентарни групи, когато са се чували разнообразни гласове за финансовата система на страната.

Премиерът изиска оставките на министрите на финансите, стопанската система и вътрешните работи в предходната сряда с претекста оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски. Малко по-късно и тримата заявиха готовността да се отдръпват неотложно, още на идващия ден, в четвъртък. Това обаче не се случи, а все още Горанов, Караниколов и Маринов са в отпуск.

„ Аз в действителност не разбирам за какво обаче сътрудника ми Горанов и Младен Маринов би трябвало също да носят този щемпел. Не смятам, че е редно такова отношение към тези двама министри “, съобщи през днешния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР