Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като

...
Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като
Коментари Харесай

Горанов: Нямам причина да се оттегля

" Няма никаква причина да се отдръпвам, 10 дни откакто съм задоволен от един извънредно сполучлив за България план - примерно интеграцията в Банковия съюз и приближаването до еврото. Ако смятате, че това е неуспех на политиката или фискалните индикатори в последните години са неуспех на политиката, това значи, че би трябвало да има искания към мен. Аз не намирам такива учредения ". Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов, чиято оставка беше поискана от премиера Бойко Борисов и оставена за решение откакто бъде преодолян вотът на съмнение.
Управляващите: След вота на съмнение ще решим за оставките, продължаваме до края на мандата (ВИДЕО)
А той ще бъде гласуван на следващия ден на изключително съвещание на депутатите от 11:30 часа. Заседанието още веднъж ще бъде съпроводено от митинг към постройката на Народното събрание.
Разгорещени диспути и тежки обвинявания в Народното събрание, а жителите стачкува
Горанов посочи, че дебатът във връзка с оставките не е завършил. " Естествено, когато министър-председателят изиска оставката на някой министър, той дали ще я даде, или няма да я даде, няма изключително значение, защото персоналният състав на Министерския съвет се дефинира от мандатоносителя, в тази ситуация Бойко Борисов ", цитира го Българска национална телевизия.
Финансовият министър съобщи, че не приема и рецензиите, че има обязаност с Движение за права и свободи.
" Бях първият човек, застанал до Борисов в дебата от март 2009 година преди изборите, които той завоюва и стартира първия мандат. Искам съответни образци за мои дейности в политиката или в законодателната област, които могат да ме привържат. Но в реалност, доста пъти съм желал поддръжката на парламентарната група на Движение за права и свободи по тематики, по които имаме общи хрумвания. Няколко пъти са ми помагали при запазването на настоящия данъчен модел ", безапелационен беше финансовият министър.
По думите му, когато са се чували разнообразни гласове по отношение на финансовата система на страната, Горанов е търсил поддръжка от всички парламентарни групи.
По мотив антиправителствените митинги той съобщи: " Доколкото има една законна част от младежи, които нямат политическата памет за дейностите на сегашната съпротива в ролята на Българска социалистическа партия, техният обективен яд би трябвало да бъде почетен. Но моите терзания са, че това е опит за основаване на напрежение, който е добре подплатен и финансиран от тези хора, които са недоволни от дейностите на настоящето ръководство ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР