Няма никаква полза от нулевата ставка на ДДС на хляб.

...
Няма никаква полза от нулевата ставка на ДДС на хляб.
Коментари Харесай

Абровски от ИТН: Няма никаква полза от нулевата ставка на ДДС на хляба


Няма никаква изгода от нулевата ставка на Данък добавена стойност на самун. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ ръководителят на Комисията по земеделие, храните и горите Пламен Абровски.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета Петков 73
„ На всички беше ясно, че нулева ставка на Данък добавена стойност ще резервира цената на хляба такава, каквато е сега за избран интервал от време “, добави той и изясни, че по-добрата концепция е била да се понижи Данък добавена стойност на суровините, да вземем за пример брашното.

„ От това брашно се създават пици, хамбургери. Когато се вдигне брашното, ще кажат, че би трябвало да вдигнат цената на хляба “, разяснява Абровски.

Той не е бил на съответната съдружна среща, когато е ставало дума за антикризисните ограничения, свързани с цената на хляба. „ Това не е земеделската част, това по-скоро в въпрос към Любомир Каримански “, уточни шефът на земеделската комисия.

Според него, за закупуването на зърно се приказва от два месеца и ще се приказва най-малко още толкоз. „ Икономическата логичност на този развой е малко сбъркана. Първоначалната концепция да изкупим зърно за цяла 1 година към този момент не стои на дневен ред. След 20 дни ще стартираме новата акция и ще имаме доста повече зърно “, разяснява Абровски. Той подсигурява, че в България в никакъв случай няма да останем без самун, зърно и олио.

По думите му, продоволствена рецесия ще има в света, само че не и съответно в България. Той даде образец с Африка, където такава сигурно ще има. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР