Няма никаква логика да се твърди, че правителството е продавало

...
Няма никаква логика да се твърди, че правителството е продавало
Коментари Харесай

Стефанов: Няма логика в твърденията, че е продаван газ и то на по-ниски цени


Няма никаква логичност да се твърди, че държавното управление е продавало газ и то на по-ниски цени. Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” по NOVANEWS депутатът от „ Продължаваме Промяната ” Васил Стефанов. По думите му държавното управление от дълго време се готви за сюжети със прекъсване на подаването на газ и търсенето на други възможности.

„ Запасите в Чирен са към 18%. В края на отоплителния сезон сме, обикновено е запасите да са по-ниски. Предстои развой по нагнетяване на газ, който лишава към шест месеца. Правителството от февруари месец насам прави редица дейности по подготовка и създаването на проекти при вероятно прекъсване на доставки ”, посочи той.

Стефанов изрази неразбиране по какъв начин предходните ръководещи имат самочувствието да приказвам за плана за интерконектор.

„ Договорът за плана е подписан през 2013 година. Строежът на тези 180 км продължи 10 години, а трябваше да бъде приключен. За информация „ Турски поток ”, който е 450 км беше приключен за към година. Надявам се бавенето да не е съзнателно. Тук са заложени три милиарда лв. от парите на българските данъкоплатци, а планът съвсем не може да се употребява. Това развързва ръцете на Путин да упражнява напън ”, сподели още депутатът.

Проблемът при заплащането с рубли на съветския газ е в неналичието на надзор по превалутирането, посочи Стефанов.

„ Ако бизнесът чака България да наруши контракт, по който е изрядна страна, няма по какъв начин да стане. Ние си съблюдаваме контракта и такава интервенция в него е неприемлива. Спирането на газа ще докара и до неустойки, който България би трябвало да си потърси. Проблемът при заплащането в рубли би бил, че при превалутирането няма надзор и може да платим, а да останем без газ ”, добави той.

Той е безапелационен, че Европейски Съюз няма да се съгласи с рекета от страна на Русия.

По отношение на изпращането на военна помощ за Украйна Васил Стефанов посочи, че „ Продължаваме Промяната ” е внесло в деловодството предложение за изпращане на муниции, което следва да влезе за разискване в пленарна зала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР