Няма нерегламентиран достъп до лични данни при хакерските атаки срещу

...
Няма нерегламентиран достъп до лични данни при хакерските атаки срещу
Коментари Харесай

МВР: Няма нерегламентиран достъп до лични данни при хакерските атаки

Няма нерегламентиран достъп до персонални данни при хакерските офанзиви против уеб страниците на български институции през днешния ден, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Става въпрос за хакерските DDoS - т.е. разпределителни офанзиви за отвод от услуга, които засегнаха страниците на Президентството, на държавни институции, на Конституционния съд, прокуратурата. От държавното обвиняване и Националната следствена работа откриха, че зародишът на офанзивата е град Магнитогорск в Челябинска област на Руската федерация.

Отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП, дружно с други способени структури, прави инспекция и подхваща взаимни ограничения за обезвреждане на хакерски офанзиви от типа Отказ от услуга/DDoS. Въпросните офанзиви не засягат наличието на интернет уеб страниците, а единствено затрудняват достъпа до тях. Няма нерегламентиран достъп до персонални данни, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

" В ранните часове на 15 октомври 2022 година незнайни лица са подхванали офанзиви към няколко български интернет уеб страницата на държавни организации, летища, медии и телекомуникационни снабдители. За времето на случая атакуваните уеб сайтове са били краткотрайно недостъпни или зареждането им е било затруднено ", допълват от Министерство на вътрешните работи.

" Към този миг всички институционални уеб сайтове работят обикновено, като има подготвеност да се реагира при нови обстановки ", оповестиха от МЕУ. " Подобни хакерски атаки се случват на ежедневна база и те не са казус. Екипите по киберсигурност работят в непрекъснат режим 24/7 и съумяват да обезвреждат всеки сигнал или опит за офанзива ", обявиха още от ведомството.Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/society/meu-mvr-dans-i-informacionno-obslujvane-sa-ovladeli-hakerskata-ataka-no-ostavat-v-gotovnost-news_1826886.html © Actualno.com
" Към този миг всички институционални уеб сайтове работят обикновено, като има подготвеност да се реагира при нови обстановки ", оповестиха по-рано от Министерството на електронното ръководство. " Подобни хакерски атаки се случват на ежедневна база и те не са казус. Екипите по киберсигурност работят в непрекъснат режим 24/7 и съумяват да обезвреждат всеки сигнал или опит за офанзива ", обявиха още от ведомството.

От самото начало на деня незабавните екипи на Министерство на електронното ръководство, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, " Информационно обслужване ", както IT екипите на държавните администрации работят по предотвратяването и предварителната защита против хакерски атаки с друга мощ и интензитет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР