Няма непосредствена заплаха за България. Така коментира пред Нова ТВ

...
Няма непосредствена заплаха за България. Така коментира пред Нова ТВ
Коментари Харесай

Каракачанов не вижда заплаха за България

" Няма непосредствена опасност за България ". Така разяснява пред Нова ТВ ракетните удари против Сирия военният министър Красимир Каракачанов.
Той не се ангажира с безапелационна българска позиция във връзка на ударите. Вместо това сподели: „ От това, което се случва, има един извод - Съветът за сигурност на Организация на обединените нации на процедура не действа. Той е поле за остри диспути, само че не и за взимане на решения. Това е огромният проблем ”.
Според Каракачанов акцията в Сирия е „ еднократен сигнален удар във връзка с държавното управление в Сирия. Изстреляни са над 120 ракети по 3-4 обекта в Сирия. Говори се за 11-12 свалени ракети. Процентът на свалените ракети е дребен, което демонстрира, че единствено сирийката противовъздушна защита се е противопоставила, а не и съветската. Такива бяха и уверенията от съветска страна. Това демонстрира, че доста евентуално е да има връзка сред Русия и Съединени американски щати. Умерената реакция на Русия демонстрира, че е имало предварителна осведоменост сред двете страни ”, разяснява Каракачанов.

Той добави, че по линия на структурите на МО информацията, която събират и проучват, доста ясно е навеждала, че може би още тази нощ ще има такива удари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР