Няма ненаказано добро – шофьорка от Първомай даде път на

...
Няма ненаказано добро – шофьорка от Първомай даде път на
Коментари Харесай

Няма ненаказано добро: Жена даде път на патрулка, отнесе глоба

Няма ненаказано положително – шофьорка от Първомай даде път на патрулка, само че се снабди с акт.

Около 9,35 ч. на 21 април дамата се доближила с колата си до гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “. Тя спряла пред пешеходната пътека и пропуснала преминаващите хора. На същото кръстовище от лявата й бил и полицейски автомобил с включена лампа, описват от “24 часа “.

Жената решила да пропусна служебната кола, тъй като си помислила, че служителите на реда бързат. Махнала им в ръка, само че те не възползвали от даденото преимущество и тя навлязла в пешеходната пътека. Същевременно забелязвала, че от дясната й страна идват коли, които трябвало да пропусне, и спряла. В този миг почнали да пресичат деца от учебното заведение, като заобикаляли колата й. По тази причина униформените й дали знак за инспекция и разкрили, че не носи контролния ваучър към книжката си. За това била санкционирана с 10 лева, а с други 100 – тъй като лишила преимуществото на пешеходците.

Водачката платила глобата за изчезналия ваучър, само че обжалвала другото наказване

То към този момент е анулирано от Районния съд в Първомай, тъй като са налице доказателства, че лекият автомобил към този момент е бил върху пешеходната пътека, когато децата са почнали да пресичат, а по закон всеки лидер има обвързване да пропусне преминаващите, само че единствено когато те се намират там преди лекия автомобил.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред административните магистрати в Пловдив.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР