Няма нарушения при избора на Емил Кошлуков за генерален директор

...
Няма нарушения при избора на Емил Кошлуков за генерален директор
Коментари Харесай

СЕМ към Тошко: Кошлуков е избран по правилата

Няма нарушавания при избора на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българската национална телевизия. Твърденията от комисията по просвета и медии в Народното събрание за нарушавания не са от компетентността на регулатора. Това се схваща от позицията на Съвета за електронни медии по отношение на показаните от депутатите в четвъртък данни за нарушавания на процедурата от 2019 година.

Вчера ръководителят на комисията Тошко Йорданов ( " ИТН " ) се обърна към съвета с апел за предварително освобождение на Кошлуков и показа данни за нарушавания в документите, доказващи стажа му.

В позицията си Съвет за електронни медии, чиито членове не бяха на съвещанието, на което участваха други представители на регулатора, се оплакват от обстоятелството, че не им е било предоставена думата за реакция след ревюто на Йорданов.

" На съвещанието към регулатора бяха отправени неоснователни обвинявания, нямащи нищо общо с правото, за пропуски в преценката на документите, показани от претендентите в процедурата за избор на общоприет шеф на публичната телевизия. Въпреки че представителите на Съвет за електронни медии бяха категорично поканени да участват на съвещанието на Комисията, им беше отказана опция да изразят мнение по поставените въпроси.

След като се срещна с предоставените документи, Съветът не откри обстоятелства, които да сочат противоречие на определения през 2019 година общоприет шеф на Българска национална телевизия с условията на закона. Твърдените от ККМ " нередности " са отвън пълномощията на Съвет за електронни медии, който не може да проверява истинността на показани публични документи ", пишат още от съвета.

Същевременно от органа дават отговор на апела на Йорданов по този начин: " Съветът ще изрази в детайли своята позиция по отношение на съществуването или неналичието на законови учредения за желаните дейности ".

Мандатът на Емил Кошлуков изтича през юли, като до началото на май Съвет за електронни медии би трябвало да открие процедура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР