Няма нарушения при Градус“, констатирали държавните институции година след като

...
Няма нарушения при Градус“, констатирали държавните институции година след като
Коментари Харесай

НАП и КФН опровергаха лъжите на свидетеля на Мая Манолова

Няма нарушавания при „ Градус “, установили държавните институции година откакто предприемачът Светослав Илчовски се оказа първа вест с изказвания пред Комисията „ Мая Манолова “ за преплитане сред власт и бизнес. Пред благосклонните погледи на партията на Манолова, Има Такъв Народ и Демократична България тогава Илчовски изговори зашеметяващи обвинявания за близки връзки сред негови бизнес съперници и Бойко Борисов, кюлчета, борсови операции, фиктивни обороти, изнасилвания в пандиза и даже упрекна млада жена, че е снимала спящия Бойко Борисов, напомня Tribune.

Според „ свидетелския роман ” на Илчовски пословичните кюлчета, чието битие беше отхвърлено от проверяващите органи, били подарени на Бойко Борисов от производител на пилета и притежател на мини. Земеделецът описа още, че като същински „ мъжага и националист ” е изслушал описа на проститутката-плеймейтка „ с детенце ”, която е прибрала 5000 лева, с цел да снима чекмеджетата на Борисов. Той акцентира, че нейното име не трябва да се загатва.

Въпреки обещанието за даване на доказателства скандалното изказване на земеделеца в Народното събрание приключи само със закана, че такива ще бъдат показани, само че различен път. По думите на Илчовски той е бил заведен на крайници при самия Бойко Борисов, който още на първата им среща е решил да си излее душата и даже му пускал клипчета, показващи полови издевателства против различен предприемач в пандиза. Разбира се, думите на „ очевидеца ” не бяха подкрепени с никакви доказателства.

Впоследствие се разбра, че предприемачът с пилетата е притежателят на „ Градус “ Иван Ангелов. Проверките от правилните на новата власт Национална агенция за приходите и КФН пък удариха на камък.

„ Точно една година след невижданата политическа офанзива против „ Градус “ АД, отправена от най-високата естрада на българския парламент, държим да ви осведомяваме за резултатите от инспекциите на способените държавни органи “, оповестиха от акцията.

Заключението на Комисията за финансов контрол е, че „ не са открити нарушавания на използваните към активността на „ Градус “ АД условия на Закона за обществено предложение на скъпи бумаги, Закона за Комисията за финансов контрол и нормативните актове по използването им. Паралелно с инспекцията на Комисията по финансов контрол, през последната една година в сдруженията от групата на „ Градус “ бяха осъществени инспекции и от Националната организация по приходите, където не са открити основни несъответствия в данъчната и счетоводна документи или нарушавания на данъчното законодателство от проверяваните компании. Констатирани са несъществени нарушавания, които са отстранени в хода на инспекциите. В нито един от отчетите на Национална агенция за приходите не е установено разминаване сред в действителност и писмено откритото “, гласи известието.

„ Надяваме се, със същата суровост и възторг, държавните институции да преследват тези, които чрез спекулации ощетиха акционерите на компанията с милиони левове. Призоваваме в бъдеще българският парламент да не се употребява като естрада за непроверени и лъжливи изказвания, а да бъде дом и при образец за законността в страната! В тази връзка „ Градус “ АД осведоми, че както до момента, по този начин и в бъдеще, ще употребява всички законови средства да пази ползите на своите акционери, както по правосъден път, по този начин и посредством сезиране на способени органи при случаи, в които лица ощетяват нашите акционери и уронват престижа на компанията! “, приключват те.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР