Няма напрежение във Факултета. Това каза за БГНЕС медиаторът Павел

...
Няма напрежение във Факултета. Това каза за БГНЕС медиаторът Павел
Коментари Харесай

Ромите в София: Не сме заразни, под обсада сме и нямаме работа

Няма напрежение във " Факултета ". Това сподели за БГНЕС посредникът Павел Димитров, който изяснява, че досега в квартала са тествани близо 2000 поданици.
" На 23 и 24 май бяха направени 1000 теста. Има единствено към 10 души, които са инфектирани, само че те се лекуват и са сложени под карантина. Контактните лица също бяха изследвани. Те също са към 10-15 души. Има и прибрали се от чужбина, които съблюдават наложителната 14-дневна карантина.
Не е правилно, че инфектираните в квартала са 50%, тъй като ние сме 60 000. А на 60 000 50% са 30 000. Няма толкоз инфектирани ", твърди посредникът и разяснява, че 1000 теста са били дадени от ВМА, а още толкоз са били дарени от ромски необут.
Младият мъж изяснява, че няма неодобрение в квартала и към този момент не се приготвят протести. Попитан каква е била повода за ескалация на напрежението преди няколко дни, Димитров изясни, че до локалните са били използвали много алкохол, и поради това се е стигнало до сдърпване със жандармерията.
Като неистина дефинира и слухът, че роми получават по 300 лева, с цел да споделят, че са инфектирани с ковид. Той сподели още, че във " Филиповци " също са направени 1000 теста и резултатите от тях са негативни.
Според Райна Георгиева, която живее във " Виетнамските общежития ", ситуацията в квартала е спокойна, тя самата също е минала тест за вируса. Според нея не е правилно, че 50% са инфектирани.
" Мисля, че няма толкоз заболели, колкото го изкарват. Няма заболели във " Виетнамските общежития ". И там има контролно-пропусквателен пункт. Има ковид, само че нещата са пресилени ", споделя Георгиева.
Тя се оплака, че откогато е оповестено изключителното състояние, няма средства и се чуди по какъв начин да храни четирите си деца.
" Аз пребивавам сама и отглеждам децата си. Работех в ресторант, който затвори. Не съм на борсата, тъй като работех на черно. Сега желая да вървя в бюрото по труда да се записвам като безработна. Ние няма да просим, ние ще стартираме да излизаме и да крадем, тъй като няма по какъв начин да се устояваме. Хората ще стартират да вършат дивотии. Ще може да издържим още 10-15 дни в това състояние ", безапелационна е Георгиева.
Иван Калчев не е удовлетворен от наличието на КПП-то и се нервира на инспекциите, които всекидневно му се вършат.
" Защо би трябвало да пребивавам под блокада? Не виждам какво е по-сигурно. Всеки си написа заявления и си излиза и няма никакъв проблем ", разяснява мъжът и сподели, че към момента не си е направил тест и не знае по кое време ще може да си направи подобен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР