Няма наличен звук от предполагаемия коментар от Мбонамби.Изображение: Том Къри

...
Няма наличен звук от предполагаемия коментар от Мбонамби.Изображение: Том Къри
Коментари Харесай

Световното ръгби разследва предполагаема расистка обида, отправена към Том Къри от Англия от Бонги Мбонамби от Южна Африка

Няма разполагаем тон от хипотетичния коментар от Мбонамби.

Изображение: Том Къри от Англия (вдясно) и Бонги Мбонамби от Южна Африка

Но фланговият състезател на Сале може ясно да се чуе на запис през микрофона на О'Кийф, който насочва обвиняванията за расистка засегнатост към представителя на Нова Зеландия в 28-ата минута на мача.

Той сподели: „ Сър, сър, в случай че проститутката им ме назова бял ****, какво да върша? “

О'Кийф отговори: „ Нищо, апелирам. “ След това прибавя: „ Ще се занимавам с това “, макар че не е ясно дали има поради съответния случай.

World Rugby съобщи в изказване в понеделник, че „ приема всички обвинявания за дискриминационно държание извънредно съществено.

Золека Мандела: Внучката на Нелсън Мандела умира на 43 години, фамилията споделя

„ Можем да потвърдим, че публично сме преразглеждане на обвиняването, направено от Том Къри от Англия по отношение на потреблението на дискриминационен език по време на полуфинала на Англия против Световната купа по ръгби 2023 в събота. "

Южноафриканският радиоводещ Дан Кордър сподели във видео, оповестено на обществена медийна платформа, X, че Мбонамби може просто да е приказвал на африканс, което Springboks постоянно вършат, тъй че съперниците да не могат да схванат.

Изображение: Том Къри от Англия приказва на рефера Бен О'Кийф по време на полуфинала

Южна Африка към този момент сподели, че изследва обвиняването.

На въпрос след мача дали Мбонамби е споделил нещо, което не е трябвало да прави, Къри отговори „ да “, макар че отхвърли да разкрие какво беше казано.

Мбонамби отхвърли да стисне ръката на Къри в края на надпреварата в, което Springboks завоюваха с дузпа две минути преди края.

Прочетете още:
Защо бурята Бабет донесе толкоз доста дъжд

Англия - която имаше време до понеделник сутринта да подаде публична тъжба до цитиращия чиновник - отхвърли коментар.

Ако следствието на Световното ръгби провокира дисциплинарно произвеждане, те евентуално ще попаднат под знамето на „ нанасяне на известност на играта “, което може да докара до набор от наказания, в това число премахване и/или санкция.

Не е дадена индикация какъв брой време ще отнеме следствието, което усложнява подготовката на Южна Африка за финала на Световната купа, само че се схваща, че има предпочитание то да завърши допустимо най-скоро.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР