Няма начин вече да не ви е налегнала носталгия по

...
Няма начин вече да не ви е налегнала носталгия по
Коментари Харесай

Да посрещнем есента в дома си

Няма метод към този момент да не ви е налегнала носталгия по лятото. Каквото и да си приказваме, с всеки минал ден се приближаваме от ден на ден към мрачната и дъждовна есен... Или най-малко множеството от нас са привикнали да я свързват тъкмо с това- сивота, горест и мраз. А в действителност тя е съвсем толкоз прелестна, колкото и лятото. Дори доста по-разноцветна, носеща домашна топлота и уют. Какво по-хубаво от това да се сгушиш вечер на топло пред тв приемника и да слушаш дъждовните капки, почукващи по перваза на прозореца. Но, с цел да се усещаме в действителност прелестно, ни е нужна освен хубава компания, а и хубав и комфортен дом, носещ полъха на есента. Преобразяването на нашето местенце с избрани есенни “мотиви ”, несъмнено ще ни обезпечи освен нова атмосфера, а и сигурно ще ни накара да се влюбим в есента. И всичко това с минимални старания. Вижте някои хрумвания.

Можете да извършите дома си извънредно друг и уютен- с безусловно подръчни, естествени “материали ”. Четете деликатно.

Входът на дома ви
Защо да не си извършите един хубав, шарен есенен венец от клончета и пъстри листа? Нима единствено Коледата можем да посрещаме уместно? Набавете си приятни страсти още с отключването на входната врата. Направата е обикновена. Дори единствено с повечко листа, нанизани на тел, можете да сътворите истинска аранжировка и то в разнообразни форми.

Стените в коридора
Листа и отново листа. Защо не залепите на места по някое? Ако пък не желаете да експериментирате напряко върху стената, направете си “пана ”. Залепете листа върху листове хартия и ги поставете, където ви харесва, освен в коридора. Или си ги сложете в рамки и си направете “живи ” картини. Като “допълнение ” към листата може да добавите лак за нокти със златен брокат- пробвайте да лакирате очертанията им и ще останете очаровани.

Холът и масичката
Поставете в стъклена купа разноцветни листа, прибавете и малко жълъди, орехи и кестени, прибавете и дребните кратунки- толкоз типични за този сезон. Защо да не пуснете и две-три миди като спомен за отлетялото лято? Или пък аранжирайте някой свещник по сходен метод. Вземете една ваза, поставете в нея суха клонка. Нанижете няколко жълъда на конец и след това ги сложете върху клонката ( тъкмо както вършиме с украсата на елхата ). Ще видите, че е в действителност ефектно, друго и красиво. Ако се сещате за някой шал с есенни “краски ”, който към този момент не носите- за какво да не го превърнете в нова завивка за холната масичка? Експериментирайте!

А за какво да не промените възглавничките на дивана с такива в по-топли тонове и с есенни претекстове? Лесно е, а и много трансформира атмосферата. Друг вид е да си изрежете есенни листа от плат и да ги пришиете към едноцветни възглавнички. А можете и да си купите спрей, неотмиващ се при пране и сами да изрисувате покривки и възглавници със “знаците ” на есента. Или просто да покриете холната гарнитура с меки, топли одеяла в приятни, есенни цветове и шарки. Същото може да сторите и с кувертюрата на спалнята ви.

Кухнята и масата за хранене
Покривката- време е за промяната и- за какво не оранжева или двуцветно “есенна ”? Извадете всички дървени чинийки и лъжички, панери и кошници- в този момент им е времето. Поставете някъде кошница с есенни дарове- тиква, дюли и ябълки, украсени още веднъж с пъстри клончета. Или хубав кош с плодове- ябълки, круши, грозде, доукрасени с няколко кестена. Внесете топлота и уют с каквото се сетите. Ще видите какъв брой прелестен сезон може да се окаже есента. Дори да поставите просто две-три вази със сухи клончета и листа на няколко “ключови ” места в дома ви, ще видите, че ще е друго.

Забравихте за шишарките и кочаните царевица? Или есенните цветя? А огромните тикви, на които можете да предадете разнообразни причудливи форми и лица? Или пък да издълбаете една тиква и да я напълните със сухи клончета, листа и цветя. Ами, не се размотавайте, а действайте! Ще видите, че когато започнете да творите, ще ви изникнат и нови хрумвания и няма да може да се спрете.

А ето и още няколко оферти, които евентуално не биха ви хрумнали.

Пришийте си листа върху пердето в хола или спалнята- доста е елементарно и наподобява много автентично и красиво.

Издълбайте няколко ябълки и поставете дребни ракиени чашки в тях. Напълнете ги с листенца и цветчета.

Облепете няколко свещи с царевица, фасул, леща, фъстъци.

Намажете няколко от тези симпатични дребни тиквички с лепило и ги овъргаляйте в захар. Ефектът е много прелестен.

Оцветете няколко камъчета ( в случай че имате от морето, да вземем за пример ) в цветовете на сезона и ги пуснете в стъклена чаша дружно с няколко жълъда.

Ами...какво друго ви остава...сипете си чаша чай, изпечете си тиква, гушнете обичания човек и...просто приемете есента с отворени прегръдки...в личния си дом!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР