Няма начин АЕЦ Белене да не бъде на печалба. Това

...
Няма начин АЕЦ Белене да не бъде на печалба. Това
Коментари Харесай

Станислав Георгиев: Категорично АЕЦ Белене е печеливш проект


Няма метод АЕЦ " Белене " да не бъде на облага. Това разгласи Станислав Георгиев, основен секретар на българския атомен конгрес „ Булатом “ пред Bloomberg TV Bulgaria. Според него България би трябвало да се възползва от един толкоз добър стопански план. " Няма атомна централа, която да е банкрутирала сега. Всички централи, които са в употреба, са на облага. Няма метод да не е, безапелационен е специалистът. – Страната ни не е толкоз богата, с цел да си разреши към този момент изразходвани 3 милиарда лева за съоръжение на АЕЦ „ Белене “, без да построи централата. “

Георгиев е на мнение, че планът не влиза в несъгласие с други енергийни източници на пазара в страната. „ Централата в Белене ще бъде базова мощ и тя не стопира развиването на различните източници на сила. Напротив, постоянно сме казвали, че за нас бъдещето е композиция на възобновими с източници за постоянна базова сила, т.е. ВЕИ-тата плюс нуклеарната енергетика. Никакъв проблем и несъгласие не виждам “, уточни той. Според Станислав Георгиев разумно е българската страна да употребява капацитета на този план, който ще бъде копие на АЕЦ „ Козлодуй “.

„ Трябва да бъде направена цялостна оценка на цената и средствата на плана, те да бъдат отделени в обособена компания и тя да стане представител на властта, която да взе участие в бъдеща тръжна процедура като пази българския интерес “, сподели още основният секретар на българския атомен конгрес „ Булатом “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР