Няма модел Радев, има Конституция. Там е написано, когато партиите

...
Няма модел Радев, има Конституция. Там е написано, когато партиите
Коментари Харесай

Радев: Следващият премиер е Гълъб Донев, статията в “Ди велт” е поръчкова

„ Няма модел Радев, има Конституция. Там е написано, когато партиите не могат да сформират държавно управление, президентът сформира такова. Да, идващият нов длъжностен министър председател ще бъде остарелият длъжностен министър председател. Служебното държавно управление е контрапункт на феодализацията и застоя. Хората ще търсят модела на ръководство в екип. На идващите избори политическото пространство ще е фрагментирано и ръководството ще би трябвало да бъде съдружно. Пак ще има битка за министерски кресла. Служебното държавно управление стартира да осъществя една по една платформите на политическите партии, изтривайки ги от техните диплянки “, сподели Радев пред Дарик радио.

Ерозира доверието на българското общество към парламентарната република. Хората с всеки избор се отдръпват от ден на ден от изборните урни, сподели президентът.

Според него огромната причина за тази политическа рецесия – майката на рецесиите – невъзможността на партиите да реализират единодушие и компромис, тъй като не желаят да правят отстъпка от своите полезности и да предават своите гласоподаватели.

„ Истинският произход е, че партиите не желаят да носят отговорност да ръководят по време на рецесия. Когато партиите не желаят да излязат от своите окопи, а мислят за идващите избори, това разколебава обществото “, сподели Радев пред Дарик радио.

„ Никой не желае да ръководи по време на тежки рецесии, с цел да не губи електорат. Затова се оставят нещата в ръцете на служебното ръководство “, безапелационен е Радев.

Според него е неправилно подложен въпросът какво България загуби от ръководството без парламент през последните съвсем 2 години. „ Какво завоюва, а не какво губи. Какво завоюва, а не какво губи. Това, което губи е упованието на нашите сътрудници за всички стъпки, които касаят нашата европейска интеграция, да видят дълготраен сътрудник. В момента подобен политически индивид няма “, съобщи Радев и добави: Къде е политическият индивид, който може да очертае дълготрайна визия?

Според него е ясно какво се губи. „ Губим от обстоятелството, че още веднъж няма да имаме парламент, а ни чакат значими закони, които по този начин и не съумя да одобри този парламент. Това са закони за интеграцията ни в Европа, за Шенген “, съобщи Радев добавяйки, че в този момент с помощта на напъните на служебното държавно управление можем да станем членове на Шенген през октомври.

„ Получихме самопризнание от всички сътрудници, задачата е октомври тази година. Парламентът също би трябвало да поеме своята отговорност и да одобри нужните два закона. Шенген ще има голямо ползотворно въздействие върху нашата стопанска система, върху вложенията. Ще избегнем унизителните опашки по КПП-та, които изрично би трябвало да се отстранен “, съобщи Радев.

Коментирайки правосъдната промяна, Радев сподели, че за нея все не остава време. „ Трябва да преминем към действителни дейности, а не да демонстрираме подготвеност за битка с корупцията “, сподели той.

По отношение на изборите Радев съобщи, че е получил информация от изборната комисия, че няма да има хартия, в случай че изборите се проведат на 26 март. Още повече, че тогава се сменя и времето, с която може да има логистични проблеми за машините.

На въпрос дали цели избори през април, Радев отговори по този начин: „ Моята цел е да има оптимално добра организация на тези избори. Максимално бързо да се движим към тях и да не губим време “.

Радев назова публикацията в " Ди велт ", която хвали Кирил Петков и Асен Василев, поръчкова. " Не са занимавам с политическо инжинерство, само че и не разрешавам на партии да се месят в моята активност. Не мога да управлявам политическите упоритости на дадени хора. Трудно се гради доверие, когато взимаш престиж назаем ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР