Няма мир в Украйна в последната година. Русия разрушава и

...
Няма мир в Украйна в последната година. Русия разрушава и
Коментари Харесай

Виталий Москаленко: Мирът означава победа на Украйна в тази война

Няма мир в Украйна в последната година. Русия унищожава и продължава инфраструктура и жилища, убива жители. Цели да унищожи Украйна и народа. Това продължава в интензивни мащаби. Това съобщи посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко в ефира на Българска национална телевизия.  

По думите му мирът значи победа за Украйна. И добави, че това ще стане, когато всички съветски войски бъдат изтласкани от Украйна, в това число Крим и Донбас.  

Русия надали признава загуба на бойното поле. Важно е ние да си върнем нашите територии. Може да има и дълга война, с цел да бъде приключена би трябвало Украйна да победи. Това би трябвало да стане благодарение на въоръжение, които да получим повече и в огромни количества. Аз дойдох в България от бойното поле. Още през 2014 година Русия стартира война в Украйна, когато си присвои Крим. Русия окупира част от украинската територия - Крим след това елементи на Донецк и Луганск. Продължаваше  да води военни дейности за да завладее територии, означи още посланикът на Украйна.  

Според него вероятно проваляне на Украйна ще свидетелства, че нападателните проекти на Путин ще бъдат продължени. Посланик Москаленко съпостави дейностите на съветския президент с тези на Хитлер преди 80 години.  

Украинският дипломат у нас уточни, че към 4 млн. души са напуснали Украйна от началото на войната. “Вътрешните преместени лица са двойно повече. Тази варварска война предопредели тези всеобщи премествания, които оказват въздействие на цяла Европа ”, добави той.  

Ние бихме желали по-ефективна помощ от България и от други страни. България през цялото време на тази инвазия заема позиция, която е дружествена във връзка с Украйна. Важно за мен и Украйна е, че България реализира военна, филантропична, политическа и финансова помощ. Да не приказваме за помощта за бежанците.

България даде всеобхватна помощ. И директна и индиректна, и през трети страни. България през цялото време и до момента дава тази помощ, която е в нейните сили и благоприятни условия. Украйна демонстрира интерес към разнообразни снаряди, които се създават в България. Украйна към момента има нужда от тези боеприпаси. България е доста значим съдружник и помощник, която оказва помощ на Украйна, акцентира още Москаленко.  

Посланик Москаленко съобщи, че не може да каже в какви количества и дали е била ремонтирана украинска техника у нас.  

По отношение на влизането на Украйна в Европейски Съюз и НАТО, Москаленко бе безапелационен: Има съществено предпочитание и витална нужда Украйна да стане част от Европейски Съюз и НАТО. Ние желаеме още през вчерашния ден, само че обстановката не е толкоз еднопосочна. Искаме това да стане част по-скоро. Надяваме се, че България ще продължи да ни поддържа по пътя към евроинтеграция.  

Москаленко разяснява и края на мандата си като украински дипломат у нас. Аз много от дълго време съм обвързван с България. Имам внук, българин. За мен съществуват няколко разновидността след края на мандата ми тук. Това зависи от нуждата да бъда там и да бъда потребен.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР