Няма миграционен поток от Русия към Европа. В това увери

...
Няма миграционен поток от Русия към Европа. В това увери
Коментари Харесай

Путин уверява: Няма миграционен поток от Русия към Европа

Няма миграционен поток от Русия към Европа . В това увери съветският президент Владимир Путин. Той настоя, че е належащо да се деполитизира обстановката с мигрантите на границата на Беларус и страните от Европейския съюз (ЕС).

Изявлението му бе направено по време на видеоразговор с ръководителя на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец Франческо Рока, съобщи ТАСС.

" Що се отнася до миграционните потоци. Слава Богу, ние не виждаме такива миграционни потоци през Русия в посока Европа и почтено казано, доста се надявам това да не се случва по-нататък ", сподели Путин.

Той напомни, че в Беларус има към 5 хиляди мигранти, а през Италия тази година са минали 54 хиляди мигранти. Путин напомни и миграционния спор и взаимните искания по тази тематика сред Франция и Англия.

Путин сподели още, че доста бежанци са починали на границата на Беларус и Полша, като означи, че те са погребвани там всеки ден. Той разкритикува полските управляващи за потребление на водни оръдия против мигранти с хербициди и пестициди, смесени във водата.

Припомняме, че при започване на декември, Европейски Съюз предложи ограничението на някои права на мигрантите на границата си с Беларус, жест към страните членки Полша, Литва и Латвия, даже откакто Брюксел призна, че напрежението по границите намалявало.
 Литва желае изключително състояние по границата с Полша
Литва желае изключително състояние по границата с Полша

Заради трафика на мигранти

Европейски Съюз упорства, че Беларус е докарал мигранти със самолети от Близкия изток , с цел да ги накара да преминат границата, обвинявания, които Минск дефинира за неуместни. Правозащитни организации споделят, че минимум 13 души са починали, до момента в който мигрантите лагеруваха при мразовити условия на границата.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон означи тогава, че рецесията наподобява е отшумяла през последните седмици, откакто Беларус изпрати 1 900 мигранти назад в Ирак и реалокира други от границата.

" Въпреки че обстановката деескалира, би трябвало да бъдем бдителни ", уточни тя и добави: " Броят на мигрантите не е огромен. Това не е на първо място миграционна рецесия. Това е хибридна опасност. "

Тя посочи, че към 8 000 мигранти в този момент се намират в трите гранични страни. Германия, желаната последна дестинация за мнозина, които влизат в Европейски Съюз, заяви, че към 10 000 души са пристигнали по този метод.
 2 000 мигранти остават на границата сред Беларус и Европейски Съюз
2 000 мигранти остават на границата сред Беларус и Европейски Съюз

" Ние несъмнено не желаеме да отидем в Ирак и да останем, до момента в който не ни пуснат в Европейски Съюз "

Предложението на Европейската комисия ще разреши на трите страни да изискват от мигрантите да желаят леговище единствено на избрани места, като да вземем за пример избрани гранични пунктове, през идващите шест месеца.

Търсещите леговище могат да бъдат държани до 16 седмици на границата, губейки законовото си право да бъдат държани в по-подходящи центрове в страната, а страните от Европейски Съюз ще бъдат задължени да им предложат съществени хранителни запаси единствено откакто техните проблеми са решени.

Европейски Съюз упреква Беларус, че целеустремено вкарва в страната хиляди хора от Близкия изток и ги подтиква да преминат в блока през Полша, Литва и Латвия. Беларус отхвърля обвиняванията.

От началото на мигрантската рецесия Литва е построила телена ограда по продължение на 100 км от границата си с Беларус, макар че мигранти са успявали да я срежат или преодолеят на няколко пъти.
 Швеция: Русия има интерес от рецесията с мигрантите
Швеция: Русия има интерес от рецесията с мигрантите

Москва цели да дестабилизира района

През последната седмица литовските граничари са прибирали назад към 50 души дневно, които са се опитвали да влязат незаконно от Беларус, сочат данните на управляващите.

Според страни-членки от Европейски Съюз,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР