"Няма лошо големият бизнес да получи компенсации. Но трябва да

...
"Няма лошо големият бизнес да получи компенсации. Но трябва да
Коментари Харесай

Шефът на Комисията по енергетика с важна информация за всички, които са на парно

"Няма неприятно огромният бизнес да получи обезщетения. Но би трябвало да контролираме нещата. Няма потребност от смяна в Закона за енергетиката за компенсацията, там има метод за компенсиране на надвзети доходи в енергийните сдружения.

Когато "Булгаргаз " внесе за всички предни месеци, тогава ще се откри, че има надвзети доходи, би трябвало да бъдат възобновени или в бъдещи сметки или в изравнителни ".

С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Беновска пита " ръководителят на Комисията по енергетика и народен представител от ГЕРБ Валентин Николов.

"Хората би трябвало да четат уеб страницата на регулатора и да преценяват дали е вярно или погрешно, потребителят няма по какъв начин да бъде измамен. Компенсациите ще бъдат изчислявани до 1 април, ще включват и мартенските сметки. След това ще се пресмята по нови контракт. Пазарният показател ще се въздейства от изискванията на месечна база. Всеки месец ще има разлики ", показа той.

"Едрият бизнес има пазар на газ, той може да си направи плановете и прогнози, да купува с фючърсни покупко-продажби и да застрахова цената. За потребителят месечното повдигане и събаряне на цената няма да бъде устойчива. Проблемът е в нейното засичане. Трябва да се обмисли да има приблизително притеглена цена ", разяснява депутатът.

"Не се разбираме когато няма срещи и не се поставят причини на масата. Аз съм поел ангажимент в либерализацията на пазара, предложих модела, текстовете идната седмица би трябвало да бъдат качени на уеб страницата, както и да помогнем за измененията в разноските на Топлоелектрическа централа "Марица Изток-2 ", изясни той.

"В случая с Ковачки когато 6 компании са във взаимоотношение една с друга могат да манипулират пазара, само че това не се потвърди. Ще дойдат неизбежно разтърсвания в енергетиката в случай че не вземем ограничения, пазарно обединяване сред цяла Европа, тогава цените няма да зависят от нашите районни играчи. Правителството води страната в вярната посока ", приключи Николов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР