Няма лошо експерти, историци и политици да дискутират коя е

...
Няма лошо експерти, историци и политици да дискутират коя е
Коментари Харесай

Илияна Йотова: 3 март е моят национален празник, но нека има дебат

" Няма неприятно специалисти, историци и политици да дискутират коя е най-подходящата дата за народен празник на България. Личното ми мнение е, че 3 март е нашият народен празник. Погрешна стъпка ще бъде, в случай че поради политическата обстановка в този момент редактираме историята. Някога Иван Вазов написа " Епопея на забравените ", с цел да прогледнат неговите съвременици и да си спомнят забравените герои от битките за избавление. Нека в този момент не пишем " Епопея на отречените ". Това сподели през днешния ден в Казанлък вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя участва на специфична гала по издигането на знамената пред общината в града и на тържествена заря инспекция на площад " Севтополис "

Пред публицисти Йотова разгласи, че на следващия ден президентът Румен Радев ще каже своята позиция за 3 март в София. Тя добави, че на връх Шипка ще се качи министър председателят Кирил Петков - нещо, което през годините някогашният министър-председател Бойко Борисов не е направил.

Йотова разяснява и войната в Украйна с думите: " Тази война е била замислена авансово. Ние не знаем по какъв начин ще завърши тя, само че час по-скоро би трябвало да бъде изоставено оръжието и да се седне на масата на договарянията. Няма спор в историята, който да не може да бъде решен по пътя на договарянията. Ще споделя още нещо. Не са задоволителни даже дейностите на институциите, декларацията на Народното събрание и решенията на държавното управление. Всички ние като жители би трябвало да заявим: " Стига към този момент с това неблагоразумие, с разрушенията и гибелта на хора ". За страдание напълно скоро ще разберем, че детонацията не е единствено на руско-украинската граница. Последствията ще бъдат прекомерно тежки, ще приказваме напълно скоро за филантропична рецесия, за доста тежки социално-икономически и финансови последици. На 14 февруари, когато войната още не беше почнала, споделих, че България би трябвало да се приготви за бежанска рецесия. Сега прибавям, че би трябвало да сме подготвени да помогнем и на нашите сънародници, и на всички, които имат потребност в Молдова. Там българската общественост в Тараклия е подготвила 4 центъра за бежанци, в които стартира да не доближава вода, храна и медикаменти. България би трябвало да помогне и на тези хора ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР